Orban proti “Sorosevemu človeku” Timmermansu na čelu Evropske komisije – TOPNEWS.si

Orban proti “Sorosevemu človeku” Timmermansu na čelu Evropske komisije

Orban proti “Sorosevemu človeku” Timmermansu na čelu Evropske komisije

Imenovanje socialista Franza Timmermansa za predsednika Evropske komisije je treba zavrniti na podlagi dejstva, saj je “človek Georgea Sorosa”. Toda glavni razlog, zakaj ga Višegrajska skupina ne podpira, je ta, da je Timmermans “ideološki borec in nasprotuje vsakomur, ki ima drugačen svetovni nazor,” je v ponedeljek za tiskovno agencijo V4NA povedal madžarski premier Viktor Orban.

Orban je dejal, da je razvoj dogodkov na vrhu EU, kjer izbirajo voditelje glavnih evropskih institucij, “kot triler” in vztrajal, da “so se nekateri evropski voditelji”, vključno s Timmermansom, vodilnim kandidatom socialnih demokratov, in Manfredom Weberom, vodilnim kandidatom EPP,” odločili, da Evropsko komisijo vodijo neomajni podporniki nevladnih organizacij Georgea Sorosa in liberalne demokracije.”

Orbanova ostra kritika

“Našli so pravega borca, Timmermansa, ki ne bo toleriral stališč, ki so drugačna od njegovih, in ki odstopajo od liberalne demokracije,” je dejal Orban.

Opozoril je, da “bo ta skupina, če bo prevzela položaj predsednika Komisije, s te pozicije dolgoletno financirala Soroseve nevladne organizacije in bo poskušala prestrukturirati družbe srednje Evrope, zlasti v smislu migracij,” je dodal.

“Nekaj nas,” vključno z Evropsko ljudsko stranko (EPP), Madžarsko skupino in Višegrajsko skupino, si prizadeva “ustaviti ta proces,” je prepričan Orban.

Orban trdi, da bi Timmermans, če bo izvoljen, “uvedel delitev na vzhod-zahod v Evropski uniji, in s tem povzročil ogromne težave”.

“Države Višegrajske skupine želijo predsednika Evropske komisije, ki bo spodbujal sodelovanje in kompromis med vzhodom in zahodom,” je sporočil Orban.

Stališče Madžarske o izvolitvi predsednika Evropske komisije

EPP je v nedeljo sprejela odločitev, da Timmermans “ne more biti predsednik Evropske komisije” in da mora EPP predlagati nekoga drugega, čeprav ta oseba ni Weber, je dejal Orban.

Dodal je, da te odločitve niso objavljene v mednarodnih medijih.

Ker EPP ne more imeti dveh kandidatov, “bo morala izbrati predsednika Komisije,” je dodal.

Nemška kanclerka Angela Merkel in luksemburški poslanec Frank Engel sta po Orbanovih besedah edina glasovala proti tem odločitvam EPP-ja.

“Vsi ostali so glasovali proti Merklovi,” Merklova pa “ni sprejela” odločitve in je v sodelovanju z liberalci in socialisti predlagala Webra za predsednika Evropskega parlamenta in Timmermansa za predsednika Evropske komisije, je dejal Orban.

COMMENTS

Wordpress (0)