Iran sporočil: Ameriški kibernetski napadi na Iran niso bili uspešni – TOPNEWS.si

Iran sporočil: Ameriški kibernetski napadi na Iran niso bili uspešni

Iran sporočil: Ameriški kibernetski napadi na Iran niso bili uspešni

Iranski minister za telekomunikacije Mohammad-Javad Azari Jahromi je preko Twitterja sporočil, da ameriški kibernetski napadi na iranske cilje niso bili uspešni, poroča Reuters.

Agencija je zapisala, da je sporočilo iranskega ministra prišlo nekaj dni zatem, ko so mediji poročali, da je Pentagon začel dolgo načrtovani kibernetski napad, da bi onemogočil iranske sisteme za izstrelitev raket.

Napetosti med dolgoletnima sovražnicama Iranom in Združenimi državami Amerike naraščajo, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump sporočil, da je preklical vojaški napad, ki naj bi bil izveden kot povračilni ukrep na iransko sestrelitev ameriškega brezpilotnega letala.

Po podatkih Yahoo Newsa” je Pentagon v četrtek začel dolgo načrtovani kibernetski napad, Washington Post pa je poročal, da so bili tarča iranski raketni sistemi.

“Poskušajo na vso moč, vendar niso uspeli izvesti uspešnega napada. Mediji so vprašali, ali je kaj resnice o kibernetskih napadih na Iran, o katerih se poroča. Lani smo nevtralizirali 33 milijonov napadov na (nacionalni) požarni zid, je tvitnil iranski minister Jahromi, ki je napade na iransko računalniško omrežje imenoval kibernetski terorizem”.

COMMENTS

Wordpress (0)