Sosedje Borisa Johnsona poklicali policijo zaradi razgrajanja v stanovanju – TOPNEWS.si

Sosedje Borisa Johnsona poklicali policijo zaradi razgrajanja v stanovanju

Sosedje Borisa Johnsona poklicali policijo zaradi razgrajanja v stanovanju

Sosedje Borisa Johnsona in njegove partnerice so poklicali policijo, potem ko so iz stanovanja v Londonu slišali glasen prepir, poročajo britanski mediji.

Dva policijska avtomobila sta prispela po dveh minutah, vendar sta policiste Jonson in njegova partnerka, sicer nekdanja tiskovna predstavnica konzervativne stranke, prepričala, da sta dobro. Namreč, takoj ko je policija v petek zjutraj prispela na prizorišče, je z Borisom Johnsonom in njegovo partnerico opravila pogovor, po katerem je sporočila, da se par počuti “dobro in varno” in da “ni bilo razloga za policijsko akcijo”.

Partnerica Borisa Johnson Carrie Simonds je bila del ekipe, ki je začela kampanjo za njegovo izvolitev za konzervativnega predsednika. Lani je Johnson po 25-ih letih zakonske zveze zapustil svojo ženo Marino Wheleer in začel hoditi s Carrie Symonds, s katero sta pred nekaj tedni začela živeti skupaj na istem naslovu.

Sosedje prijavili vpitje, razbijanje in glasen prepir

Johnsonov sosed je za Guardian povedal, da je bilo iz stanovanja slišati glasne krike, vpitje in razbijanje. Sosedje so slišali žensko, ki ob razbijanju stvari vpije na Johnsona, da naj “spleza dol z nje” in “odide iz njenega stanovanja”, kot tudi Johnsona, ki temu nasprotuje in zahteva od nje naj pusti njegov prenosni računalnik. Partnerica je precej glasno očitala Johnsonu tudi, da je z vinom uničil zofo in da mu ni mar za nobeno stvar, saj vse uniči ter da ga ne skrbi za denar, niti za kaj drugega.

Johnson najverjetneje novi britanski premier

Po petem krogu glasovanja v tekmi za naslednika konzervativne premierka Therese May v četrtek, sta ostala favorita Boris Johnson s 160 prejetimi in minister Jeremy Hunt s 77 glasovi, nekoč nasprotnik izstopa Britanije iz Evropske unije, danes pa kandidat, ki obljublja brexit s sporazumom.

Petinpedeset letni Johnson, ki je bil osemletni župan Londona, meni, da je edini kandidat, ki lahko doseže, da bo Združeno kraljestvo izstopilo iz EU do 31. oktobra in se lahko bori s stranko Brexit Nigla Faragea in laburistično stranko Jeremyja Corbyna.

Prvi shod v Birminghamu

Hunt in Johnson bosta sodelovala v 16-ih predvolilnih shodih po vsej Veliki Britaniji v boju za prvo mesto konzervativne stranke oziroma premierja.

Prvo tovrstno srečanje bo v soboto v Birminghamu, kjer bosta kandidata odgovarjala na vprašanja članov konzervativne stranke pred tretjo obletnico referenduma o brexitu, kar je bil razlog za odstop premierke Therese May.

Do konca julija bo 160.000 članov konzervativne stranke izvolilo Johnsona ali Hunta za vodjo stranke, ki bo postal tudi premier Združenega kraljestva.

COMMENTS

Wordpress (0)