(VIDEO) Pricurljala resnica o odločitvi, ki bi svet pripeljala na rob vojne: Trump nas je opozoril na napad! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Pricurljala resnica o odločitvi, ki bi svet pripeljala na rob vojne: Trump nas je opozoril na napad!

(VIDEO) Pricurljala resnica o odločitvi, ki bi svet pripeljala na rob vojne: Trump nas je opozoril na napad!

Teheran je tekom noči preko Omana prejel sporočilo ameriškega predsednika Donalda Truma, v katerem je opozoril, da je napad ZDA na Iran neizogiben, so danes povedali iranski uradniki.

“Trump je v sporočilu napisal, da je proti kakršni koli vojni z Iranom in da želi govoriti s Teheranom o različnih vprašanjih. Dal je kratek rok za odgovor, vendar je Iran takoj odgovoril, da mora vrhovni voditelj ajatola Ali Hammenej sprejeti odločitev o tem vprašanju,” je povedal eden od uradnikov, ki je želel ostati anonimen.

Drugi uradnik pa je povedal, da je Teheran dal jasno vedeti, da je vrhovni voditelj proti kakršnim koli pogovorom, vendar pa mu bodo vseeno posredovali sporočilo, da bi lahko sprejel odločitev.

“Omanskemu uradniku smo povedali, da bo vsak napad na Iran imel regionalne in mednarodne posledice,” je dodal neimenovani uradnik.

Reuters je govoril z iranskimi uradniki, potem ko je New York Times objavil, da je ameriški predsednik Donald Trump včeraj odobril vojaški napad na Iran kot odgovor na iransko sestrelitev ameriškega brezpilotnega letala, vendar pa si je Trump vendarle v zadnjem trenutku premislil in preklical napad.

COMMENTS

Wordpress (0)