Igor Pribac razjezil desnico z primerjavo o volkovih, migrantih in medvedih – TOPNEWS.si

Igor Pribac razjezil desnico z primerjavo o volkovih, migrantih in medvedih

Igor Pribac razjezil desnico z primerjavo o volkovih, migrantih in medvedih

Izredni profesor za socialno filozofijo in filozofijo zgodovine je tokrat ponovno z namigom na Twitterju opozoril na podobnost med odstrelom medvedov, volkov in “odnosom nekaterih” do migrantov in s tem razjezil opozicijske stranke.

V zapisu na Twitterju “Volkovi, migranti, medvedi. Enačba je že tu. Vzpostavljajo jo iste stranke na isti strani fronte v dveh ločenih spopadih. Odstrela osebkov dveh od treh skupin se veselijo kot tolažilne nagrade”, so v opoziciji prepoznali namig oziroma obtožbo, da bi, če bi bilo to mogoče, vprašanje migrantov reševali podobno, kot bomo rešili preveliko število medvedov in volkov.

“Volkovi, migranti, medvedi. Enačba je že tu. Vzpostavljajo jo iste stranke na isti strani fronte v dveh ločenih spopadih. Odstrela osebkov dveh od treh skupin se veselijo kot tolažilne nagrade”.

Njegov zapis je sprožil pravo polemiko na Twitterju in vrsto ostrih odzivov

Pred tem je podobne reakcije kot Pribac bila deležna novinarka Jelena Aščić, ki je preko družabnih omrežij zapisala: “Volkovi so čudovita bitja, ki jim človek že od nekdaj dela krivico. Zakaj pri njihovem pobijanju sprenevedava beseda odvzem?”

O problematiki je minuli teden razpravljal tudi odbor za kmetijstvo, pravo histerijo pa je v javnosti sprožila tudi razprava na Tarči minuli četrtek.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je namreč vladi predlagalo celo sprejem interventnega zakona o odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave, imel bi omejeno veljavnost. “Za to se je odločilo, ker velike zveri vsakodnevno povzročajo škodo z napadi na drobnico in druge domače živali”, je povedala ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec.

Po predlogu interventnega zakona, ki ga vlada po nujnem postopku pošilja v obravnavo v DZ, bi se do konca aprila 2020 iz narave odvzelo 200 medvedov, lovci pa bi do septembra prihodnjega leta lahko odstrelili tudi 11 volkov.

O predvidenem odstrelu je ministrica za kmetijstvo povedala, da gre za enake številke kot v zadnji odredbi, ki jo je zadržalo upravno sodišče, torej za odstrel 175 medvedov in 25 predvidenih izgub v prometnih in drugih nesrečah ter odstrel 11 volkov.

COMMENTS

Wordpress (0)