Anonimka iz SMC proti Cerarju očitno pika na i za Cerarjevo odločitev – Se je Cerar odločil za umik pod pritiskom anonimke na Topnews? – TOPNEWS.si

Anonimka iz SMC proti Cerarju očitno pika na i za Cerarjevo odločitev – Se je Cerar odločil za umik pod pritiskom anonimke na Topnews?

Anonimka iz SMC proti Cerarju očitno pika na i za Cerarjevo odločitev – Se je Cerar odločil za umik pod pritiskom anonimke na Topnews?

Odločitev Mira Cerarja za umik kandidature za predsednika stranke SMC na jesenskem kongresu ni nobeno presenečenje za poznavalce dogajanja znotraj stranke. Morda je zanimiv zgolj način, saj je stranka novico objavila preko Twitterja. Cerar se je očitno odločil za elegantni umik in sicer ne z odstopom, ampak diplomatsko z odločitvijo, da ne bo kandidiral na kongresu.

https://twitter.com/StrankaSMC/status/1135951220462510082

Cerar je sicer kmalu po zelo slabem rezultatu stranke na evropskih volitvah, ki so bile 26. maja, po razpravi s člani kolegija sporočil, da bo stranka začela priprave na volilni in programski kongres, ki bo oktobra. “Zagotovo bo kongres primerna priložnost, da preverim, ali imam še zaupanje stranke,” je tedaj dejal Cerar.

Po objavi anonimke pa se je očitno odločil, da za predsednika ne bo več kandidiral.
Kot smo na Topnews zapisali že v članku “Anonimka iz vrst SMC-ja o Miru Cerarju in “njegovem že slovitem pomanjkanju smisla za politično realnost in odgovornost”, je nezadovoljstvo v SMC-ju začelo naraščati po neuspehu na evropskih volitvah, ko je Miro Cerar na tiskovni konferenci sporočil, da bo stranka SMC začela priprave na jesenski volilni in programski kongres.

Kot smo zapisali 30. maja na Topnews “Cerar se je po razpravi s člani kolegija predsednika stranke in analizi kampanje evropskih volitev odločil, da bo stranka začela priprave na kongres, ki bo oktobra. “Zagotovo bo kongres primerna priložnost, da preverim, ali imam še zaupanje članov stranke,” je predvčerajšnjim dejal Cerar, kljub odkritim pozivom nekaterih članov vrha stranke, naj takoj odstopi s položaja predsednika stranke. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, naj bi šla razmišljanja “pučistov” proti Cerarju, ki zahtevajo njegov takojšnji odstop v smeri, da bi stranko prevzel gospodarski minister Zdravko Počivalšek. V stranki so Cerarju odprto predlagali odstop, vendar ga je le ta zavrnil. Nezadovoljstvo je očitno tako veliko, da se je proti njemu pojavila anonimka iz vrst SMC-ja, ki jo objavljali in je očitno vplivala na Cerarjevo odločitev za umik kandidature.

Cerarjeva napoved o tem, da ne bo več kandidiral za predsednika SMC, bo očitno vplivala na koalicijsko dinamiko, ki je zelo občutljiva na kadrovske pretrese v strankah zaradi manjšinske vlade in je vsaka stranka tudi SMC pomemben člen v sedanji koalicijski arhitekturi vlade Marjana Šarca.

COMMENTS

Wordpress (0)