Norbert Hofer: Svobodnjaška stranka bo glasovala za nezaupnico vladi Sebastiana Kurza – TOPNEWS.si

Norbert Hofer: Svobodnjaška stranka bo glasovala za nezaupnico vladi Sebastiana Kurza

Norbert Hofer: Svobodnjaška stranka bo glasovala za nezaupnico vladi Sebastiana Kurza

Lider avstrijske svobodnjaške stranke Norbert Hofer je danes sporočil, da bo njihova poslanska skupina podprla predlog Socialdemokratske stranke (SPO) za izglasovanje nezaupnice vladi kanclerja Sebastiana Kurza.

Hofer je dejal, da bo končno odločitev sprejel poslanski klub FPO, ki pa podpira predlog SPO, s katero potekajo neformalni pogovori. SPO je sinoči sporočil, da bo na današnji izredni izredni seji parlamenta vložila predlog za izglasovanje nezaupnice vladi Sebastiana Kurza.

Za razliko od liste “Jetzt”, ki je pred nekaj dnevi napovedala, da bo vložila predlog o nezaupnici, vendar samo proti kanclerju, si SPO želi glasovati o nezaupnici celotni vladi.

SPO skupaj s FPO lahko skupaj zrušita začasno vlado kanclerja Kurza, ki bi tako opravljala svojo funkcijo le nekaj dni.

Namreč kancler Kurz je sredi prejšnjega tedna, po razpustitvi koalicije s FPO zaradi afere Ibiza, na ministrska mesta, ki so pripadala Svobodnjaški stranki, postavil strokovnjake, s katerimi bi vladal do predčasnih parlamentarnih volitev. Hofer pravi, da si po padcu nove vlade želi, da bi kancler postal oseba, ki je splošno sprejeta in odraža mir, člani nove vlade pa morajo biti strokovnjaki.

Po drugi strani si tudi SPO želi oslabiti Kurza in njegovo Ljudsko stranko (OVP) do volitev, kar pa ji doslej tudi po objavi videoposnetka z Ibize ni uspelo, saj so Svobodnjaki očitno zmagali na včerajšnjih volitvah v Evropski parlament.

COMMENTS

Wordpress (0)