(VIDEO) “Vedno omenjajo Udbo, ampak očitno sami tudi uporabljajo takšne metode” – Šarec Janši očital udbovske metode in umazano predvolilno kampanjo – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Vedno omenjajo Udbo, ampak očitno sami tudi uporabljajo takšne metode” – Šarec Janši očital udbovske metode in umazano predvolilno kampanjo

(VIDEO) “Vedno omenjajo Udbo, ampak očitno sami tudi uporabljajo takšne metode” – Šarec Janši očital udbovske metode in umazano predvolilno kampanjo

Stranke so tik pred začetkom volilnega molka zasedle trge in ulice po Ljubljani. Tako je vladna LMŠ Marjana Šarca točno opoldne pripravila še zadnji nastop pred volitvami na Prešernovem trgu, kjer so v bližini stale tudi stojnice Desusa, NSi, SAB-a ter SD-ja, čeprav je SD svoj zaključni dogodek pripravil na Trgu republike, medtem ko je Levica popoldne zasedla Novi trg pri NUK-u.

Glavna vprašanja novinarjev so bila seveda namenjena volilnim napovedim in pa oceni volilne kampanje, ki je bila vsaj po oceni predsednika LMŠ Marjana Šarca na momente umazana.

“Veste, enkrat je človeku tudi dovolj tega, da recimo pošiljajo kamero svojega medija (Nova24TV na preži) in potem snemajo okolico moje hiše. Saj nimajo kaj takega posnet, ampak način pa to ni. Vedno oni omenjajo UDBO in vem kaj, ampak očitno sami tudi uporabljajo take metode. In tega je enkrat dovolj. Sem povedal, mi želimo živeti v normalni državi, brez strašenja, brez kakršnega koli poniževanja, posmehovanja ali karkoli drugega”.

Nosilki liste SD Fajonovi se je zdela tokratna kampanja umirjena, kljub temu pa je bilo tudi nekaj nizkih udarcev. “Naslavljala je seveda tiste teme, ki so vprašljive ali, ki ljudi skrbijo, od migracij do socialne varnosti, ekonomskih vprašanj. Seveda je v vsaki kampanji tudi kar nekaj nizkih udarcev ali pa populizma, odvisno tudi od medija,” je povedala.

Tako kot Marjan Šarec se je obregnila ob poročanja Nove24TV. “Bile so laži, manipulacije, ustrahovanje. Ravno to želim sporočiti, če ne želimo Evrope, v kateri nas bo strah tudi takšnih populizmov, nacionalizmov in ustrahovanja, tako s strani določenih medijev ali pa s strani določenih politikov, potem se moramo povezati na strani progresivnih sil,” je pojasnila Fajnovova. Na ugotovitev, da je kljub temu odšla na soočanje na Novo24TV, pa je dejala, da je imela sama precejšnjo dilemo, ker je to medij, ki jo, kot je ocenila, napada zadnjih pet let. “Močno laže, ustrahuje, zlorabljal je tudi mojo politiko v zvezi z reševanjem in iskanjem rešitev z migracijami.Tako, da mislim, da nekaj časa ne bo več priložnosti, da se srečamo.

SD je sicer izvedel na Trgu republike pravi performens z geslom “Ti odločaš!”, ki so ga obrnili proti parlamentu, proti TR3 in ob spomeniku Revolucije.

Karel Erjavec nad volilno kampanjo ni imel pripomb. “Zlasti smo pa zadovoljni, da bo stranka Desus presenečenje in da bo doktor Igro Šoltes zanesljivo evropski” poslanec, je bil kategoričen Erjavec.

Koordinator in kandidat Levice Luka Mesec je v nagovoru zbranim na ljubljanskem Novem trgu izpostavil, da Evropa potrebuje alternativo. “Nacionalistična desnica, ki trga Evropo, in neoliberalna sredina, ki vlada, sta namreč le dve plati istega kovanca,” je dejal. Ob tem je poudaril, da morajo pobudo prevzeti tisti, ki hočejo odpraviti Evropo varčevanja, fiskalnih pravil in manjšanja socialnih pravic, graditi pa morajo začeti Evropo, ki bo prva na svetu v boju proti podnebnim spremembam.

COMMENTS

Wordpress (0)