Oglasil se je ruski oligarh Igor Makarov: Ne poznam ženske s posnetka in sploh nimam nečakinje – TOPNEWS.si

Oglasil se je ruski oligarh Igor Makarov: Ne poznam ženske s posnetka in sploh nimam nečakinje

Oglasil se je ruski oligarh Igor Makarov: Ne poznam ženske s posnetka in sploh nimam nečakinje

Igor Makarov, ruski oligarh

Ruski oligarh Igor Makarov, katerega domnevno “nečakinjo” so posneli pri sklepanju sumljive pogodbe z avstrijskim vicekanclerjem Heinzom-Christianom Strachejem na Ibizi, je dejal, da ni v sorodstvu s to žensko in da je sploh ne pozna.

“Vsi vedo, da sem edini otrok v svoji družini in sploh nimam nečakov. Nisem povezan s to žensko, ki se je predstavila kot Alena Makarova in je sploh ne poznam,” je povedal ruski oligarh Makarov za Forbes.

Na posnetku, ki sta ga objavila Spiegel in Süddeutsche Zeitung, se domnevna Alena Makarova pogovarja z avstrijskim vicekanclerjem in vodjo Svobodnjaške stranke Strachejem ter njegovim pomočnikom Johanom Gudenusom za dodelitev državnih poslov v zameno za finančno podporo stranki. “Spiegel” ni identificiral ženske na posnetku, Süddeutsche Zeitung pa je poročal, da gre za domnevno nečakinjo Igorja Makarova, ruskega oligarha, ki je v tesnih zvezah z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Makarov je ustanovitelj prvega ruskega nedržavnega plinskega podjetja Itera. Do poznih 1990-ih je podjetje prodalo plin iz Turkmenistana, nekdanje sovjetske republike, kjer se je rodil Makarov.

Na lestvici revije “Forbes” je Makarov na 48. mestu na seznamu najbogatejših ljudi v Rusiji z bogastvom 2,1 milijarde dolarjev.

COMMENTS

Wordpress (0)