Matteo Salvini: Volitve v Evropski parlament bodo povzročile potrese v Evropi – TOPNEWS.si

Matteo Salvini: Volitve v Evropski parlament bodo povzročile potrese v Evropi

Matteo Salvini: Volitve v Evropski parlament bodo povzročile potrese v Evropi

Volitve v Evropski parlament bodo sprožile potrese na celini, privedle do ublažitve proračunskih predpisov in vplivale na izvolitev naslednjega direktorja Evropske centralne banke (ECB), je dejal podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini.

Heinz-Christian Strache, Marine Le Pen in Matteo Salvini

Vodja italijanske stranke Liga je za danes popoldne organiziral miting nacionalističnih in ultra desničarskih gibanj dvanajstih držav in bo skušal vzpostaviti zavezništvo evroskeptičnih skupin: “Mislim, da se bo veliko tega v Evropi spremenilo,” je dejal Salvini, ki je napovedal, da bo on in njegovi zavezniki 23. in 26. maja osvojili veliko število sedežev v novem Evropskem parlamentu.

Analitiki pravijo, da bodo morali po evropskih volitvah zapolniti veliko število funkcij v EU, vključno z direktorjem ECB. Mario Draghi zapušča to delovno mesto konec leta. Med glavnimi kandidati za novega direktorja ECB so francoski Benoît Kur in François de Galo ter nemški Jens Weidmann.

Salvini je poudaril, da ne gre jemati nič za samoumevno, ker “izbira ne bo vedno med Parizom in Berlinom”. V Evropskem parlamentu potekajo posvetovanja o izvolitvi novega direktorja ECB, vendar pa bodo končno odločitev sprejeli voditelji EU.

COMMENTS

Wordpress (0)