Theresa May najavila svoj odstop pred naslednjo rundo pogajanj: Nekdanji in sedanji ministri tekmujejo za njen stolček! – TOPNEWS.si

Theresa May najavila svoj odstop pred naslednjo rundo pogajanj: Nekdanji in sedanji ministri tekmujejo za njen stolček!

Theresa May najavila svoj odstop pred naslednjo rundo pogajanj: Nekdanji in sedanji ministri tekmujejo za njen stolček!

Britanska premierka Theresa May je danes napovedala, da bo odstopila pred naslednjo fazo pogajanj o Brexitu in čeprav ni sporočila datuma, kdaj bo zapustila funkcijo, so se višji člani Konzervativne stranke spustili v tekmo za njen stolček.

Med konservativci, ki želijo zamenjati britansko premierko, so trije nekdanji ministri v njeni vladi – nekdanja ministrica za delo Ester McQuey, (51), nekdanji minister za notranje zadeve Amber Rudd (55) in nekdanji zunanji minister Boris Johnson (54), poroča Reuters.

Tudi več trenutnih ministrov bi želelo zamenjati Thereso May: zunanji minister Jeremy Hunt (52), nekdanji minister za Brexit Dominik Rab (45) in minister za zdravje Met Henkok (40).

Kot kandidate omenjajo tudi zagovornike Brexita Andrea Leadsom (56) in Michael Gow (51), nekdanji diplomat Rory Stuart (46), znan po tem, da je prepešačil 6.000 kilometrov po Iranu, Afganistanu, Pakistanu, Indiji in Nepalu ter nekdanji bankir Sajid Javid (49) in Graham Brady (51), predsednik Odbora poslancev iz vrst konservativcev.

COMMENTS

Wordpress (0)