(VIDEO) Velika vojaška parada v Moskvi ob dnevu zmage nad nacizmom: Putin pozval države, da razumejo našo skupno odgovornost za oblikovanje učinkovitega varnostnega sistema, ki bo enak za vse! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Velika vojaška parada v Moskvi ob dnevu zmage nad nacizmom: Putin pozval države, da razumejo našo skupno odgovornost za oblikovanje učinkovitega varnostnega sistema, ki bo enak za vse!

(VIDEO) Velika vojaška parada v Moskvi ob dnevu zmage nad nacizmom: Putin pozval države, da razumejo našo skupno odgovornost za oblikovanje učinkovitega varnostnega sistema, ki bo enak za vse!

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes pozval mednarodno skupnost, naj vzpostavi učinkovit varnostni sistem v boju proti terorizmu, neonacizmu in ekstremizmu, medtem ko Rusija praznuje 74. obletnico druge svetovne vojne v Evropi, so poročali ruski mediji.

Putin je v svojem govoru na vojaški paradi na Rdečem trgu ob dnevu zmage 9. maja dejal, da je Rusija pripravljena sodelovati z vsemi, ki se želijo resnično boriti proti tem grožnjam.

“Rusija je odprta za sodelovanje z vsemi, ki so pripravljeni na boj proti terorizmu, neonacizmu in ekstremizmu,” je dejal. “Pozivamo vse države, da razumejo našo skupno odgovornost za oblikovanje učinkovitega varnostnega sistema, ki bo enak za vse.”

Putin je dejal, da Rusija dela in bo storila vse, kar je potrebno, da bi “zagotovila visoko bojno pripravljenost svojih oboroženih sil in obrambni potencial na najvišji ravni”.

Na začetku tradicionalne vojaške parade na moskovskem Rdečem trgu 9. maja je Putin čestital dan zmage in ga označil za dan ponosa, žalosti in neskončne hvaležnosti zaščitnikom domovine, ki so premagali nacizem.
image.png

Na letošnji paradi je sodelovalo 13.000 vojakov, prikazali so več kot 130 kosov naprednega orožja, vključno z raketnim sistemom S-400.

Parade zmage v Moskvi se odvijajo po enakem modelu kot prva parada, ki je potekala leta 1945, nekaj več kot mesec dni po nemški kapitulaciji.

COMMENTS

Wordpress (0)