Trump po Nixonu edini, ki je zavrnil dostaviti svoje davčne napovedi: Tudi Kongres jih ni uspel dobiti! – TOPNEWS.si

Trump po Nixonu edini, ki je zavrnil dostaviti svoje davčne napovedi: Tudi Kongres jih ni uspel dobiti!

Trump po Nixonu edini, ki je zavrnil dostaviti svoje davčne napovedi: Tudi Kongres jih ni uspel dobiti!

Ameriški finančni minister Steven Mnuchin je dejal, da je ministrstvo zavrnilo izročiti davčne napovedi predsednika Donalda Trumpa kongresu, ker “ni pooblaščeno”, da to stori.

Mnuchin je izjavil, da prošnja Odbora predstavniškega doma ameriškega kongresa o dostavi informacij o poročilih o Trumpovih dohodkih “nima legitimnega cilja” in postavlja “resna ustavna vprašanja (…), ki lahko vplivajo na vse davkoplačevalce.”

To je zapisal Mnuchin v pismu predsedniku Odbora za finance Richardu Nealu. Omenjeni odbor se ukvarja z davčnimi vprašanji, Neal pa je v zvezi s tem zaprosil tudi za mnenje ministrstva za pravosodje.

Minister za finance je v sporočilu navedel, da zahteva ni bila predložena v zakonodajne namene in da ministrstvo “nima pooblastil za izročitev zahtevanih dokumentov in posredovanje teh informacij”.

Donald Trump je prvi predsednik Združenih držav Amerike po Richardu Nixonu, ki ni hotel razkriti svojih davčnih napovedi. Demokrati, ki so pridobili večino v predstavniškem domu, trdijo, da imajo pooblastilo, da lahko zahtevajo tovrstno dokumentacijo.

Demokratski kongresniki bodo preverili, v kolikšni meri finančno ministrstvo nadzira finance predsednika, da bi prilagodili zakon, če bo to potrebno.

Medtem pa je finančni minister Mnuchin v pismu z dne 23. aprila izjavil, da demokrati želijo nekaj povsem drugega in kot dokaz priložil številne njihove izjave, ki zahtevajo “objavo predsednikovih davčnih napovedi”.

COMMENTS

Wordpress (0)