(VIDEO) Posnetki varnostnih kamer na moskovskem letališču, preden se je letalo vžgalo: prvi pristanek neuspešen, drugi poguben – TOPNEWS.si

(VIDEO) Posnetki varnostnih kamer na moskovskem letališču, preden se je letalo vžgalo: prvi pristanek neuspešen, drugi poguben

(VIDEO) Posnetki varnostnih kamer na moskovskem letališču, preden se je letalo vžgalo: prvi pristanek neuspešen, drugi poguben

Posnetki varnostnih kamer, ki so prišli v javnost, kažejo nesrečen poskus pristanka letala Suhoj Superjet-100 na moskovskem letališču Šeremetjevo.

Letalo se je med poskusom pristanka odbilo, nato udarilo ob asfalt, nakar je počilo podvozje letala, ki je poškodovalo motorja, ogenj pa je zajel zadnji del letala.

Poskus pristanka letala so posnele varnostne kamere na letališču. Video prikazuje, da je letalo poskušalo pristati s hitrostjo, potem pa se je odbilo od steze. Nekaj sekund kasneje je letalo poskušalo še enkrat pristati na vzletno-pristajalni stezi, vendar se je “podnožje” letala očitno pokvarilo, kar je razbilo motorje in spremenilo letalo v ogromno ognjeno kroglo.

Takoj po vzletu je pilot letala sporočil, da gre za nujni primer. Letalo Suhoj Superjet 100 je bilo na poti v Murmansk, oddaljen dve uri in dvajset minut, ko je okoli pol ure po vzletu z moskovskega letališča Šeremetjevo zaprosilo za vrnitev. Na spletnem sledilcu letov Flightradar 24 je mogoče videti, kako je letalo dvakrat zaokrožilo nad Moskvo, preden je zasilno pristalo 45 minut po vzletu. Ko se je letalo ustavilo na vzletno-pristajalni stezi, se je odvila evakuacija potnikov, gasilci pa so pogasili ogenj. Preiskovalci nesreče so v nedeljo zvečer sporočili, da je od 78 potnikov na krovu letala nesrečo preživelo preživelo le 37, od tega jih je bilo 9 prepeljanih na zdravljenje v bolnišnico.

Med 41 žrtvami dva otroka in stevardesa

Med 41 žrtvami sta tudi dva otroka in stevardesa. Reševalci so za agencijo Tass potrdili, da so z letala že prenesli posmrtne ostanke vseh žrtev, večino med njimi pa poslali v identifikacijo. Na zdravljenju v bolnišnici je devet ljudi, med njimi trije od skupno petih članov posadke. Poleg njih je bilo poškodovanih še 14 ljudi, ki so jim nudili pomoč na letališču. V regiji Murmansk so razglasili tridnevno žalovanje.

COMMENTS

Wordpress (0)