Španija ne bo izročila Leopolda Lopeza venezuelskim oblastem: Opozicijski vodja pobegnil iz hišnega pripora v rezidenco španskega veleposlanika! – TOPNEWS.si

Španija ne bo izročila Leopolda Lopeza venezuelskim oblastem: Opozicijski vodja pobegnil iz hišnega pripora v rezidenco španskega veleposlanika!

Španija ne bo izročila Leopolda Lopeza venezuelskim oblastem: Opozicijski vodja pobegnil iz hišnega pripora v rezidenco španskega veleposlanika!

Španska vlada se ne namerava predati oblastem venezuelskega opozicijskega politika Leopolda Lopeza, ki se je zatekel v rezidenco španskega veleposlanika v Caracasu, je dejala tiskovna predstavnica španske vlade.

Dodala je, da se je Lopez skupaj s soprogo in hčerko zatekel v rezidenco španskega veleposlanika na podlagi lastne odločitve, kot tudi, da španska vlada upa, da bodo oblasti Venezuele spoštovale nedotakljivost rezidence, poroča Reuters.

Venezuelsko sodišče je v četrtek izdalo nalog za prijetje opozicijskega politika Leopolda Lopeza zaradi kršenja sodne odločbe o hišnem zaporu iz leta 2017, je objavljeno na spletni strani sodišča.

Po poročanju Reutersa je Lopez v torek zapustil svoj dom v Caracasu, da bi se pojavil poleg opozicijskega voditelja Juana Guaidoja na opozicijskih protestih proti predsedniku Nicolasu Maduri.

Kasneje se je umaknil v rezidenco španskega veleposlanika v Caracasu.

Lopez je govoril z novinarji pred vhodom v rezidenco in dejal, da se je v zadnjih tednih pogovarjal z visokimi vojaškimi funkcionarji, ki so mu povedali, da se zavzemajo za strmoglavljenje Madura.

Leopolda Lopeza so aretirali leta 2014, ker je organiziral in vodil proteste proti predsedniku Nicolasu Maduri.

COMMENTS

Wordpress (0)