(VIDEO) To sta napadalca s Šri Lanke: Sinova milijonarja, ki sta imela vse! – TOPNEWS.si

(VIDEO) To sta napadalca s Šri Lanke: Sinova milijonarja, ki sta imela vse!

(VIDEO) To sta napadalca s Šri Lanke: Sinova milijonarja, ki sta imela vse!

Brata Ibrahim sta sinova milijonarja Jonusa Ibrahima, trgovca z začimbami, šolana na zasebnih šolah v Kolombu.

Objavljene so prve fotografije dveh bombnih napadalcev, ki sta se razstrelila na veliko noč v Šri Lanki.

Posnetek napadov kaže, da sta napadalca neopazno vstopila v hotela, medtem ko so številni gostje zajtrkovali, le trenutek kasneje sta hotelski restavraciji postali prizorišča groze.

Inshaf in Ilham Ibrahim sta mirno vstopila v hotela Shangri-La in Sinamon Grand ter sprožila bombe na svojih telovnikih in tako ubila goste hotela, ki so prišli na velikonočni zajtrk.

Bogata brata sta usmrtila več kot štirideset tujcev, ki so bili na dopustu, med njimi pa so bili tudi trije otroci.

Le nekaj ur kasneje je policija vstopila v razkošno hišo Ilhamove noseče žene Fatime, ki je nato razstrelila sebe, svoje tri otroke in tri policiste.

Zanimivo je, da sta brata Ibrahim sinova milijonarja Jonusa Ibrahima, trgovca z začimbami, ki sta se izšolala na zasebnih šolah v Kolombu.
Sosedje so družino imeli za sodobno in ni bilo sumov, ki bi kazali na to, da so bili naklonjeni skrajnežem.

Inshaf je živel s svojo soprogo in otroki v hiši, vredni 1,5 milijona funtov v elitnem okrožju Kolomba, in na dan, ko se je odločil ubiti nedolžne ljudi, je soprogi dejal, da gre na poslovno potovanje in da mora biti pogumna.

Alavdin, Ishafov tast, sicer lastnik hiše, kjer je napadalec živel s svojo družino, je po tragediji v šoku dejal: “Imel je vse – dobro službo, čudovito ženo in štiri čudovite otroke. Zakaj bi storil nekaj takega?”

Povedal je tudi, da njegov zet ni nikoli omenil Islamske države in da ni nikoli posumil, da bi gojil simpatije do skrajnežev.

“Moja sestra je duševno zlomljena. Osramotil je našo družino, nočem več ven iz hiše. Ne želim nikomur pogledati v oči”, je dodal.

COMMENTS

Wordpress (0)