E-mobilnost: Volkswagen od svojih partnerjev zahteva izdelavo tovarn baterij velikih zmogljivosti – TOPNEWS.si

E-mobilnost: Volkswagen od svojih partnerjev zahteva izdelavo tovarn baterij velikih zmogljivosti

E-mobilnost: Volkswagen od svojih partnerjev zahteva izdelavo tovarn baterij velikih zmogljivosti

Nemški avtomobilski gigant Volkswagen zahteva od investicijskih partnerjev izgradnjo tovarn električnih baterij z minimalno proizvodno zmogljivostjo enega gigawatta, je izjavil izvršni direktor Herbert Diess.

“Nič manj od tega ni smiselno,” je dejal Diess ob robu šangajskega avtomobilskega sejma.

Volkswagen se je odločil za nakup baterijskih celic za električne avtomobile v vrednosti 50 milijard evrov, kot strateške dobavitelje pa je identificiral južnokorejski SKI, LG Chem in Samsung SDI ter kitajski Contemporary Amperex Technology (CATL).

Volkswagen ima 16 tovarn za proizvodnjo električnih vozil

Nemški proizvajalec preureja svojih 16 tovarn za proizvodnjo električnih vozil in od sredine leta 2023 načrtuje izdelavo 33 različnih modelov električnih avtomobilov modelov Škoda, Audi, VW in Seat.

“Razmišljamo o vlaganjih v proizvajalce baterij, da bi okrepili našo elektrifikacijo in pridobili potrebno znanje,” sporočajo iz Volkswagna.

SKI v ZDA gradi tovarno baterijskih celic, ki naj bi oskrbovala Volkswagnovo tovarno v Chattanoogi, v zvezni državi Tennessee. Južnokorejska družba bo oskrbovala litij-ionske baterije tovarni, v kateri Volkswagen načrtuje začetek proizvodnje leta 2022.

LG Chem, Samsung in SKI bodo v Evropi dobavljali baterije tudi Volkswagnovim pogonom. CATL je strateški partner podjetja VW na Kitajskem in bo od leta 2019 oskrboval njegovo električno floto z baterijami.

COMMENTS

Wordpress (0)