(VIDEO) Nemški ovčarji in ustne harmonike ali kaj vse so stranke in kandidati pripravljeni narediti za “evrojackpot za milijon evrov na mandat” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nemški ovčarji in ustne harmonike ali kaj vse so stranke in kandidati pripravljeni narediti za “evrojackpot za milijon evrov na mandat”

Po praznikih super torek za evropske volitve na RVK

(VIDEO) Nemški ovčarji in ustne harmonike ali kaj vse so stranke in kandidati pripravljeni narediti za “evrojackpot za milijon evrov na mandat”

Potem ko sta svoje kandidate na RVK vložili Jelinčičeva Slovenka nacionalna stranka in konec minulega tedna še Dobovškova dobra država, se na Republiški volilni komisiji po praznikih obeta takoimenovani super torek.

Svoje kandidatne liste bodo najprej zjutraj vložili Janševa SDS in Podobnikova SLS kmalu za njimi pa tudi Toninova NSI in nenazadnje tudi LMŠ Marjana Šarca.

V petek so svojo listo javnosti predstavili Desus Karla Erjavca, kjer je nosilec liste Igor Šoltes, medtem ko Erjavec, kot je dejal, na evropskih volitvah ne bo kandidiral. “Zaenkrat tukaj nisem videl izziva, glede na to, da sem član vlade in opravljam tudi funkcijo predsednika stranke. Mislim, da sem doma bolj potreben,” je povedal Erjavec.

Na kandidatni listi DeSUS so ob Šoltesu še asistent evropskega poslanca Iva Vajgla Damjan Stanonik, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, upokojenka iz Hoč Zdenka Gajzer, upokojenec in lastnik podjetja iz Izole Vitomir Mavrič, vodja oddelka kontrole kakovosti v Leku Maja Sušec, vodja prodaje ključnim kupcem v Vina Kras Peter Boršič in vodja sektorja za stanovanja na okoljskem ministrstvu Vesna Dragan.

Maja Sušec je na tradicionalno lokacijo v gostilno Livada pripeljala tudi svojega psa nemškega ovčarja tako, da so padli komentarji, da ima Desus na listi pravzaprav devet kandidatov, ne osem, in vsi so bili na skupinski fotografiji s predsednikom, kar je razvidno tudi iz videa.

Tudi Bojan Dobovšek se ni odločil za kandidaturo, ampak je v ogenj poslal, kar diplomata Peter Golob, ki je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko. Sam verjame, da bodo na volitvah dosegli dober rezultat, na ankete, ki Dobre države praktično ne zaznavajo ali pa jim merijo nizke odstotke, pa se ne ozira.

Prvi je sicer kandidatno listo prejšnji teden vložil Zmago Jelinčič predsednik Slovenske nacionalne stranke, ki je praktično edini nosilec liste v vlogi predsednika stranke. Zadnje anket mu kažejo celo, da bi lahko SNS dobila en mandat in da bi torej Jelinčič postal evropski poslanec.

Kaj vse so kandidati pripravljeni narediti, da bi bili izvoljeni, je pokazal evropski poslanec Lojze Peterle (EPP/NSi), ki je ob zaključku zadnjega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v tem mandatu v Strasbourgu na orglice zaigral evropsko himno Oda radosti. Požel je bučen aplavz kolegov v parlamentarni dvorani. Peterle je naredil marketinško potezo, ki je doma naletela na različne odzive in mešane občutke, ter komentarje o tem, kaj vse so kandidati pripravljeni narediti, da bi dobili na takoimenovanem evrojacpotu za milijon evrov v petih letih ali na en mandat.

Peterle bi s četrtim mandatom EU poslanca zadel poleg»jackpota« tudi evropsko pokojnino 6100 evrov.

“Dragi kolegi, to so naše zadnje odločitve v tem mandatu. Rad bi se vam zahvalil za pet let enotnosti in različnosti. Naša odgovornost je, da Evropo držimo skupaj,” je povedal Peterle in nato zaigral Odo radosti, je razvidno iz videoposnetka, ki ga je objavil tudi na Twitterju.

Peterle se je v Evropski parlament prebil na vseh evropskih volitvah od leta 2004, ko je Slovenija vstopila v EU, in je slovenski evroposlanec z najdaljšim stažem. Kot tretji na listi Nove Slovenije bo nastopil tudi na volitvah 26. maja.

COMMENTS

Wordpress (0)