(VIDEO) “Take obtožbe so smešne. Ne verjamem, da je Sova dala to na televizijo, niti kabinet! To lahko zatrdim!”, je o aferi Patergate dejal premier Marjan Šarec – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Take obtožbe so smešne. Ne verjamem, da je Sova dala to na televizijo, niti kabinet! To lahko zatrdim!”, je o aferi Patergate dejal premier Marjan Šarec

(VIDEO) “Take obtožbe so smešne. Ne verjamem, da je Sova dala to na televizijo, niti kabinet! To lahko zatrdim!”, je o aferi Patergate dejal premier Marjan Šarec

Lahko samo še pokomentirate to zadnjo afero? Očitno se bo preiskava začela s Pirangatom, kjer pač še vedno ni jasno, kdo je zakrivil to, da je prišlo do teh posnetkov prisluhov, kako komentirate to dejstvo?

O tem sem povedal že vse, pretekli teden mislim, da je bilo veliko povedanega na to temo. Dodam lahko samo to, da me žalosti, da del slovenske opozicije, pa še kdo, bolj sodeluje s Hrvati kot z domačo politiko. Tega na Hrvaškem ne boste našli. Tam je enotnost, tudi v Italiji, pa še kje, kar se tiče takih zadev so enotni. Pri nas pa imamo nekatere, ki vsak trenutek izkoristijo za to, da lahko blatijo domačo politiko, na ta način, da se hvali druge, da se tudi govori kako so zadeve neprimerne in tako naprej.

Na katere konkretne primere to mislite?

Saj se ve, kdo v zadnjih dneh največ tvita in kdo govori, da nismo prav naredili, da se borimo za svoje interese in tako naprej. Mi se moramo boriti za svoje interese. Pač te ukrepe, ki smo jih izvedli, smo izvedli, to ni nobeno izredno stanje. Tudi v Dubrovnik sem odšel tako, da ni nobene težave. Kakšna država pa smo, če ne bomo povedali, da nas kakšne stvari pa tudi motijo. Vsaka država dela tudi za svoj nacionalni interes in tako mora tudi Slovenija.

Kakšno je vaše vedenje? Eno vprašanje se vendarle postavlja, Sova je zanikala, da je ona te posnetke dala medijem. Ali je bil kabinet vključen v to, kaj ste vi vedeli?

Ne, to je smešno. Take obtožbe so smešne. Ne verjamem, da je Sova dala to na televizijo, niti kabinet, to lahko zatrdim. Kabinet tega ni dal, niti sam teh prisluhov nisem slišal, jaz sem bil obveščen, da nekaj obstaja, prisluhov pa nisem slišal, dokler jih nisem slišal na televiziji. Tako, da je to neko zameglevanje, ribarjenje v kalnem, to je tisto o čemer sem prej govoril, da iščejo vse, ne vem kakšne možne razloge, da bi se očrnilo domačo vlado, ki ne dela drugega, kot se bori za slovenski interes, in se delajo neki spini, takšni in drugačni. Želel bi si v bodoče več enotnosti pri tem, ne ves čas sklicevanje na neke tuje vlade, da ves čas one dobro delajo, Slovenija pa bi morala molčati in se nikoli nič odzvati. In celo to slišim v javnosti, da je naša vlada povzročila to, da smo z vsemi sosedi skregani. Potem pa ne vem, naredimo referendum, komu se bomo priključili in potem je to to, ali smo resna država ali bomo branili svoj interes, kadar je to potrebno. Nismo pa s Hrvaško v nič večjem sporu, kot smo bili doslej in tudi nobenih izrednih razmer ni.

Imate občutek, ko ste se pogovarjali s hrvaškim predsednikom vlade, da je Hrvaška zdaj bolj pripravljena na to, da bi prišlo do nekih pogovorov o implementaciji arbitražne razsodbe?

Tega nisem začutil, da bi bila hrvaška stran kaj bolj pripravljena na to. Jaz sem še enkrat povedal naše stališče, ki je, da je implementacija arbitražne razsodbe, to je to.

Komentar na zadnje ankete na evropske volitve, nekoliko manj kažejo vaši stranki, kot je bilo na začetku napovedano. kako to komentirate?

To je zimzeleno vprašanje. Na začetku je bilo napovedano 4 evropski poslanci, zdaj nihče niti v sanjah ne more misliti, da bi tako res bilo. kor pozna realno sistem evropskih volitev, ve, da naša stranka 4-ih poslancev ne more dobiti. Bomo pa zadovoljni, če bo čimboljši rezultat. Imam pa občutek, da se spet skuša s temi anketami pač vplivati na to oziroma z interpretacijo teh anket vplivati na to, da bi rekli, ja spet pada podpora in ne vem kaj vse, vendar glede na to, da smo na zadnjih parlamentarnih volitvah dobili 13 odstotkov, danes pa nam anketa kaže 25 za državni zbor, za evropske volitve 16, je to še vedno več, kot smo dobili in smo lahko zadovoljni.

COMMENTS

Wordpress (0)