Hit na Balkanu! Črnogorska poslanka zahteva odstop svojega soproga, vrhovnega državnega tožilca: Odgovorna sem državljanom in ne svojemu soprogu! – TOPNEWS.si

Hit na Balkanu! Črnogorska poslanka zahteva odstop svojega soproga, vrhovnega državnega tožilca: Odgovorna sem državljanom in ne svojemu soprogu!

Hit na Balkanu! Črnogorska poslanka zahteva odstop svojega soproga, vrhovnega državnega tožilca: Odgovorna sem državljanom in ne svojemu soprogu!

Poslanka draginja Vuksanović Stanković s svojim soprogom

Poslanka Socialdemokratske stranke (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković je pojasnila, da je njen podpis na Sporazumu za prihodnost, ki zahteva odstop njenega moža, vrhovnega državnega tožilca (VDT) Ivice Stankovića, posledica politične načelnosti, glede katere je bila in ostala dosledna.

“Izvolili so me državljani, ne pa vrhovni državni tožilec. Zato za svoje politično delo v položaju poslanke odgovarjam le državljanom,” je za Vijesti povedala Vuksanovićeva.

Sporazum o prihodnosti so med zadnjim državljanskim protestom “Upri se – 97.000”, podpisali poslanci opozicije in predstavniki gibanja “Upri se”.

Podpisniki sporazuma med drugim zahtevajo odstope predsednika Mila Đukanovića, predsednika vlade Duška Markovića, vrhovnega državnega tožilca Ivice Stankovića, posebnega državnega tožilca (SDT) Milivoja Katnića, direktorja Agencije za preprečevanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića in vodstva Radiotelevizije Črne gore (RTCG).

“S soprogom se medsebojno razumeva in podpirava drug drugega v avtonomnem ravnanju pri opravljanju svojih funkcij in zavzemanju stališč, tudi če se ne strinjava. Moj podpis na sporazumu je rezultat politične principialnosti, ki jo imam in sem ji ostala zvesta,” je dejala Vuksanović-Stanković.

Povedala je, da brez načelnosti ni potrebnega poguma za spremembe, ki bi prinesle novo, boljšo in uspešnejšo Črno goro, stanje socialne pravičnosti, ki bi pripadala vsem državljanom in ne le privilegiranim posameznikom.

“Upam, da sem s tem podpisom prispevala k nastanku nove politične zavesti v Črni gori, saj le na krilih take Črne gore lahko naredimo spremembe, potrebne za boljše življenje in prihodnost naših državljanov in naših otrok,” je dejala poslanka SDP-ja.

Čeprav se je Vuksanovićeva že dolgo poročena s Stankovićem, je poslanka šele pred kratkim za javnost dodala priimek svojega moža. Izpustila ga je celo v lanskoletni predsedniški kampanji, v kateri je bila predsedniška kandidatka Socialdemokratske stranke in hkrati prva ženska v zgodovini Črne gore, ki je kandidirala za to funkcijo.

COMMENTS

Wordpress (0)