Leteča menjava na listi stranke LMŠ za volitve v Evropski parlament – TOPNEWS.si

Leteča menjava na listi stranke LMŠ za volitve v Evropski parlament

Leteča menjava na listi stranke LMŠ za volitve v Evropski parlament

Lista Marjana Šarca je danes spremenila listo za prihajajoče majske volitve, Namesto Katje Damij, so nanjo uvrstili poslanko in podpredsednico državnega zbora Tino Heferle. Razlogi za letečo menjavo na kandidatni listi niso znani, v ozadju pa naj bili očitki o domnevnih davčnih dolgovih in prezadolženosti.

O Katji Damij so mediji poročali, da je na listi LMŠ neuspešno kandidirala za poslanko v volilni enoti 4 Ljubljana Bežigrad, da je solastnica in direktorica več zasebnih podjetij, in da se je znašla na spisku davčnih neplačnikov z blokiranimi transakcijskimi računi.

“LMŠ je mlada in zelo dinamična stranka. Nobena odločitev nikoli ne sme biti dokončna, ker se situacija dnevno spreminja in moramo biti pozorni ter fleksibilni. To je nova smer v politiki, da nisi ujetnik tirnic,” je odločitev za medije komentiral Brane Kralj in dodal, da želijo razmišljati zunaj okvirjev.

Listo kandidatk in kandidatov bodo, kot piše na spletni strani LMŠ, okrepili s poslanko in podpredsednico Državnega zbora Republike Slovenije Tino Heferle.

“Zavedam se odgovornosti, ki jo kandidatura prinaša,” je ob uvrstitvi na listo povedala Heferletova in dodala, “da so pred nami izredno pomembne EU volitve, ki bodo odločale o tem, v kakšni Evropi bomo živeli. Evropska politika mora priti bližje ljudem in prisluhniti njihovim problemom, predvsem pa se mora politika zavedati, da je potrebnega veliko dela in napora za majhne premike na bolje”.

Katja Damij, ki je s svojim dosedanjim delom in doprinosom veliko pripomogla k izgradnji stranke, ostaja močan del ekipe LMŠ, še sporočajo iz stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)