Britanija v kaosu! Spet zavrnjeni vsi predlogi glede brexita: EU zgublja potrpljenje! – TOPNEWS.si

Britanija v kaosu! Spet zavrnjeni vsi predlogi glede brexita: EU zgublja potrpljenje!

Britanija v kaosu! Spet zavrnjeni vsi predlogi glede brexita: EU zgublja potrpljenje!

Britanski parlament je ponovno glasoval o možnih opcijah glede brexita. Poslanci ponovno niso izglasovali nobene od ponujenih alternativnih možnosti.

Poslanci britanskega parlamenta so glasovali o štirih alternativnih predlogih glede izstopa države iz Evropske unije, poroča AP.

Namesto običajnega glasovanja z vstajanjem ali dvigom roke za ali proti, so poslanci prejeli list papirja s štirimi predlogi, na katerem so morali obkrožiti, kaj želijo.

Poslanci so imeli na voljo 30 minut za glasovanje.

Med predlogi se dva nanašata na nadaljevanje gospodarskih vezi Britanije z EU po Brexitu.

Prvi predlog se nanaša na obstanek Britanije v enotni carinski uniji, drugi pa za obstanek na enotnem trgu blaga in storitev po modelu Norveške.

Tretji predlog je organizacija referenduma, na katerem se morajo državljani odločiti glede sporazuma, ki ga je novembra dosegel London z Brusljem, parlament pa ga je že trikrat zavrnil.

Četrti predlog je, da v odsotnosti kakršnega koli sporazuma o Brexitu, dva dni pred začetkom njegove veljavnosti, poslanci glasujejo za Brexit brez sporazuma.

Če poslanci zavrnejo tudi predlog o odhodu brez sporazuma, bodo glasovali o preklicu izstopa Združenega kraljestva iz EU.

Juncker: Čas je, da Britanci povedo, kaj želijo

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je včeraj izjavil, da je že čas, da britanski parlament pove, kaj želi v zvezi z “brexitom”, in dejal, da je lažje pojasniti mitsko sfingo kot pa to, kaj želijo britanski poslanci.

“Zdaj vemo, kaj britanski parlament ne želi, vendar nismo slišali, kaj želi,” je dejal Juncker v govoru v parlamentu Saarlanda v Saarbrücknu v Nemčiji.

Sfinga je odprta knjiga v primerjavi z britanskim parlamentom, je dejal.

Sfinga mora spregovoriti, dovolj dolgo je bila tiho, je dejal Junker.

COMMENTS

Wordpress (0)