(VIDEO) Komik Zelenski: To je le prvi korak k veliki zmagi! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Komik Zelenski: To je le prvi korak k veliki zmagi!

(VIDEO) Komik Zelenski: To je le prvi korak k veliki zmagi!

Komik Volodimir Zelenski (41), po izobrazbi pravnik, ki je po rezultatih vzporednih volitev dobil največje število glasov v prvem krogu predsedniških volitev v Ukrajini, je dejal, da je naredil velik korak k zmagi.

“To je le prvi korak k veliki zmagi,” je dejal Zelenski novinarjem po zaprtju volišč.

“Mi smo mladi ljudje. Ne želimo videti vsega iz preteklosti v naši prihodnosti,” je poudaril.

Glede na rezultate vzporednih volitev je Zelenski dobil 30,4 odstotka glasov, v drugi krog se je uvrstil skupaj z drugouvrščenim sedanjim predsednikom Petrom Porošenkom, ki je prejel 17,8 odstotka glasov.

Ukrajinska policija je sporočila, da je na dan volitev prejela več kot 1.600 pritožb v zvezi z nepravilnostmi, skupaj z več sto pritožbami o poskusih podkupovanja volivcev in odnašanju volilnih glasovnic z volišč.

“Novo življenje, začenja se normalno življenje. Življenje brez korupcije, brez podkupovanja,” je po zaključku glasovanja dejal Zelenski.

Rezultati vzporednih volitev kažejo, da je nekdanja predsednica vlade Julija Timošenko tretja s podporo 14,2% volivcev.

Na volitvah je moči pomerilo 39 kandidatov, ankete pred volitvami pa so pokazale, da ima igralec Zelenski, ki igra predsednika v priljubljeni televizijski seriji “Služabnik ljudstva” najmočnejšo podporo volivcev.

Raziskave so pokazale, da noben od kandidatov ne bo osvojiti 50% plus en glas, tako da je skoraj gotovo, da bo drugi krog potekal 21. aprila z dvema najbolje uvrščenima kandidatoma.

Ukrajinci volijo predsednika v upanju, da bo 42 milijonsko državo izvlekel iz krize, rešil vprašanje endemične korupcije, na videz nerešljive vojne s proruskimi silami na vzhodu države in gospodarstvo, ki je v težavah.

COMMENTS

Wordpress (0)