(VIDEO) Jelinčič o Preacu: “Kako govedo je to, da niti štosa ne razume?” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Jelinčič o Preacu: “Kako govedo je to, da niti štosa ne razume?”

(VIDEO) Jelinčič o Preacu: “Kako govedo je to, da niti štosa ne razume?”

Potem ko so mediji včeraj poročali, da je Zmago Jelinčič v predkazenskem postopku zaradi domnevne zahteve po delu plače nesojenega evroposlanca SNS, popotnika in novinarja Gregorja Preaca, je Zamgo Jelinčič tako koalicijskim ministrom kot tudi novinarjem danes ponovno pojasnjeval ozadje zgodbe.

“V 58. členu statuta SNS imamo zapisano, da mora vsak poslanec določen del dati stranki. Ta gospod ni statuta niti prebral, ni konec koncev, saj ni bil še niti član, ne. Tako, da to, kar se gredo policisti, kaže za zelo smešen odnos, razen, če ni za tem kaj drugega, da ne gre za eno tako orkestrirano akcijo z določenih političnih krogov v povezavi s policijo. Nekaj ljudi mi je to reklo, pa mogoče je tudi kaj res na tem.”

Na ugotovitev, da tudi evropolanci drugih strank plačujejo del dohodka stranki, tudi preko najemanja prostorov, Jelinčič odgovarja, da je to logično, ker politična stranka vloži v določenega kandidata precej denarja za promocijo, pa za reklame. Nobeden od tistih kandidatov ne da nič, potem pa mora nekaj vsaj vrniti stranki, saj to je konec koncev logična zadeva, pravi Jelinčič.

Na vprašanje, koliko resnice je na tem, da mora Preac njemu osebno dati 1000 evrov, pa stranki 500 evrov, Jelinčič pravi: “Ne, jaz sem rekel, da enega jurja lahko od plače obdrži, vse ostalo bo dal pa nam, ne. He, he in saj smo se smejali, ne. Samo, on ta štos ne razume ali pa laže, ne, verjetno je pa oboje, ne. Ampak, hec je v tem, da smo se mi potem še tam odspodaj v pisarni še nekaj cajta smejali, kako govedo je to, da štosa ne zastopi. Pa da je kar samo debelo gledal, pa ja, ja, ja govoril. To se pravi niti dojel ni, kaj sem mu rekel.”

COMMENTS

Wordpress (0)