(VIDEO) Irena Joveva v kampanjo kot Marjan Šarec! Za Topnews tudi o “tehničnih težavah” s posnetkom njenega nastopa na RTV – TOPNEWS.si

(VIDEO) Irena Joveva v kampanjo kot Marjan Šarec! Za Topnews tudi o “tehničnih težavah” s posnetkom njenega nastopa na RTV

(VIDEO) Irena Joveva v kampanjo kot Marjan Šarec! Za Topnews tudi o “tehničnih težavah” s posnetkom njenega nastopa na RTV

Čeprav politična stranke lahko vlagajo listo kandidatov, če je podprta s podpisi najmanj štirih poslancev DZ, se je nosilka liste LMŠ odločila, da bo tako kot njen predsednik Marjana Šarec zbirala podpise najmanj tisoč volivcev. Stranke sicer lahko vlagajo tudi skupne liste, pri čemer potrebujejo podpise najmanj šestih poslancev ali 1500 volivcev. Listo kandidatov lahko vložijo tudi volivci, in sicer s 3000 podpisi. Potrebnih 1000 podpisov podpore volivcev nameravajo v LMŠ zbrati do petka.

Tudi Marjan Šarec je še kot kamniški župan svojo kampanjo začel z zbiranjem podpisov za predsedniško kandidaturo. Šarec je na volitvah kandidiral s podpisi volivk in volivcev ter s podporo svoje stranke Lista Marjana Šarca. Tako je v ponedeljek LMŠ začela zbirati podpise podpore za vložitev kandidature za evropske volitve. Nosilka liste kandidatov LMŠ Irena Joveva je ob stojnici v Ljubljani pojasnila, da “ob zbiranju podpisov želijo spoznati volivce ter prisluhniti njihovim željam in predlogom”.

Včeraj se je Joveva ustavila ob stojnici v Domžalah, ki veljajo za eno od utrdb LMŠ, čeprav ob stojnici ni bilo pretirane gneče. Ena od podpornic je svojo podporo za LMŠ obrazložila z besedami: ” Mislim, da zato, ker so zelo v redu in da bo boljše za Slovenijo in vse prebivalce Slovenije. Zaradi Irene sploh, ker je sposobna. Bila je že prej kot novinarka, ko smo jo velikokrat gledali. Zdajle pa sploh bo vlado pognala naprej.”

Joveva pravi, da v zbiranje podpisov ni šla z nobenimi pričakovanji. “V prvi vrsti sem šla ne zaradi zbiranja podpisov kot takega, ampak zato,da malo slišim ljudi. Se mi zdi, da je zaenkrat vse pozitivno in v redu… Stranka je že prej na vseh volitvah šla na tak način, da je zbirala podpise, da se sliši tudi volivce, in da kandidatura nekako izhaja iz ljudi.”

Po začetnem šoku in različnih tudi negativnih komentarjih in po nekaterih kritičnih opazkah na račun njenega prvega javnega nastopa na RTV.”Ja, odzivi so različni in nič ni narobe tudi s kritikami, mogoče s tistimi, ki gredo na določeno raven, na katero po mojem ne bi smeli iti. Ker so določeni odzivi malo taki, da jih pol človek neha brati. Nimam pa nič proti kritikam in popolnoma logično je, da so eni pozitivni, eni negativni.”

Glede tehnične težave s posnetkom njenega nastopa na RTV na tretjem programu pa Joveva pravi: “Ne bom špekulirala, kaj točno se je zgodilo. Jaz verjamem, da so bile tehnične težave. In glede na to, da je oddaja na koncu bila predvajana, verjetno je to odgovor na vse tiste kritike, ki so govorile, da je bilo zaradi mene nekaj narobe… Odzivi na oddajo so tako različni, kot so bili različni na mojo kandidaturo in logično je, da me bodo vsakič eni podprli, eni ne. Kar se mene osebno tiče, moram še parkrat pogledati, ker se mi zdi, da se bom lahko veliko naučila iz tega. Ampak vedno bi lahko bilo še slabše in vedno bi lahko bilo še boljše.”

COMMENTS

Wordpress (0)