Nekdanji Trumpov strateg Steve Bannon: Populistične stranke bodo prevzele EU! – TOPNEWS.si

Nekdanji Trumpov strateg Steve Bannon: Populistične stranke bodo prevzele EU!

Nekdanji Trumpov strateg Steve Bannon: Populistične stranke bodo prevzele EU!

Steve Bannon, ideolog alternativne desnice in nekdanji glavni strateg ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je včeraj v Rimu napovedal, da bodo populistične in protisistemske stranke z njegovo majhno pomočjo prevzele nadzor nad Evropskim parlamentom in Evropsko unijo po majskih volitvah.

“Nobena od teh strank me ne potrebuje, da bi zmagala,” je dejal Bannon na tiskovni konferenci v Rimu. “Najboljše, kar lahko naredim za njih, je tisto, kar sem naredil za Trumpa, ko je zaostajal za 10, 12, 14 odstotnih točk:” Lahko zmagate, če se boste trdno držali svojih sporočil in lahko zmagate, “je dejal Bannon. “Tukaj sem samo, da bi bil …vodja navijačev,” je dodal.

Potres na evropskih volitvah

Bannon je napovedal “potres” na evropskih volitvah v maju, v katerem bodo “suverenistična gibanja prevzela nadzor nad Evropskim parlamentom, kasneje pa tudi nad Evropsko komisijo”.

Napovedal je, da bo skrajna desna Liga italijanskega ministra za notranje zadeve Mattea Salvinija postala najmočnejša stranka v Evropskem parlamentu in da bo stranka opozicijske desničarske voditeljice Marine Le Pen “tretja ali četrta” po moči.

Odkar je avgusta 2018 zapustil Belo hišo, je Bannon postal evropski desničarski ideolog, ki je ustanovil “neformalno“ gibanje s sedežem v Bruslju, ki podpira protisistemska in populistična gibanja v Evropi.

COMMENTS

Wordpress (0)