(VIDEO) Grozljivo! Britanci jezni zaradi prizorov v parkih! Postavili mreže, tako da ptice ne morejo gnezditi! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Grozljivo! Britanci jezni zaradi prizorov v parkih! Postavili mreže, tako da ptice ne morejo gnezditi!

(VIDEO) Grozljivo! Britanci jezni zaradi prizorov v parkih! Postavili mreže, tako da ptice ne morejo gnezditi!

Prizori, ki so jih zagledali prebivalci številnih britanskih mest v mestnih parkih, so povzročili ogromno jezo med državljani po vsej državi, dejanja odgovornih v zvezi s tem pa ocenili kot grozna in odvratna, poroča britanski The Sun.

Gre za velike mreže, s katerimi so obdane krošnje dreves v parkih, ki preprečujejo, da bi ptice gnezdile v njih.

V Birminghamu so prebivalci jezni zaradi krošenj dreves, ovitih z mrežami, ki so krasila tržno središče.

V Gilfordu so na zapuščeni lokaciji, ki je bila namenjena izgradnji 191-ih hiš, z mrežo prekrili 11 stebel,

V Stradfordu, na Avonu, kjer načrtujejo gradnjo 270-ih stanovanjskih hiš, so celotno območje žive meje prekrili z zeleno tkanino.

“Ljudje se obnašajo kot lastniki planeta, pravzaprav ga uničujejo, ne da bi sebi karkoli zapustili, svojim potomcem in vsem drugim živim bitjem.” Bolno”, je na Twitterju zapisal eden izmed jeznih državljanov.

“Ta svet je popolnoma znorel” in “Odvratno! To je posilstvo narave in ne vidim, kje se bo to končalo,” so nekateri od komentarjev na socialnih omrežjih.

“Ljudje so še posebej jezni zaradi neizmernih posledic teh nadutih potez, ker v tem letnem času ptice gnezdijo in že preveč njihovih naravnih habitatov je bilo uničenih in ugrabljenih.

Uničevanje obstoječih gnezd je prekršek, vendar ni zakonov, ki bi prepovedali postavljanje mrež za preprečevanje gnezdenja ptic.

Britanski naravoslovec in publicist Chris Packham je to prakso poimenoval kot grozljivo in jo opisal kot nasprotje vseh prizadevanj za ohranjanje bivalnega okolja.

Kraljevsko društvo za zaščito ptic meni, da je Velika Britanija v zadnjih 50 letih izgubila več kot 40 milijonov ptic, zato so od vlade zahtevali, takojšnjo obravnavo tega vprašanja.

COMMENTS

Wordpress (0)