Prvi Trumpov odziv na rezultate Muellerjeve preiskave: Popolnoma sem oproščen vseh obtožb! – TOPNEWS.si

Prvi Trumpov odziv na rezultate Muellerjeve preiskave: Popolnoma sem oproščen vseh obtožb!

Prvi Trumpov odziv na rezultate Muellerjeve preiskave: Popolnoma sem oproščen vseh obtožb!

Ameriški predsednik Donald Trump je po poročilu posebnega tožilca Roberta Millerja sporočil, da je oproščen vseh obtožb.

Trump je dodal, da je “sramota”, kar je moral prenašati med preiskavo o ugotavljanju povezave med njegovim volilnim štabom in Rusijo, poroča France Press.

“Povezave ni, ni ovir, popolnoma in v celoti sem oproščen obtožb,” je sporočil Trump na Twitterju in dodal, da mu je “iskreno nerodno”, kaj je moral prenašati.

Bela hiša se je odzvala še pred Trumpom z izjavo, da je bil ameriški predsednik povsem oproščen vseh obtožb.

“Posebni tožilec ni našel nobene povezave ali ovire,” je dejala predstavnica Bele hiše Sara Sanders.

Posebni ameriški tožilec Robert Mueller je po dveletni preiskavi ugotovil, da ni dokazov o dogovarjanju ali usklajevanju med volilnim štabom Donalda Trumpa in Rusijo med kampanjo pred predsedniškimi volitvami konec leta 2016.

“Preiskava posebnega tožilca ni pokazala, da je bil Trumpov volilni štab povezan z dogovarjanjem ali usklajevanjem z Rusijo, s ciljem, da bi Rusija vplivala na ameriške predsedniške volitve,” je dejal ameriški minister za pravosodje William Barr v pismu, naslovljenem na Kongres.

Pred dvema dnevoma je Mueller predal končno poročilo ministru za pravosodje o 22-mesečni preiskavi, ki je metala senco na predsedniški mandat Donalda Trumpa in rezultirala v obtožnicah proti 34 ljudem, od katerih je bila šesterica del Trumpovega volilnega štaba, poroča AP.

Čeprav podrobnosti poročila še niso znane, je bil zaključek Muellerjeve preiskave brez dodatnih obtožb še kako dobrodošla novica za nekatere Trumpove najtesnejše sodelavce, ki so se bali, da bi lahko nova obtožnica vključevala tudi njih, vključno s člani njegove družine.

Trumpovemu odzivu na ugotovitev posebnega tožilca Roberta Muellerja se je vsul plaz kritik na družbenih omrežjih, kjer poteka polemika, ali je ameriški predsednik res oproščen vseh obtožb:

COMMENTS

Wordpress (0)