Theresa May: Parlament je kriv za neuspeh brexita! – TOPNEWS.si

Theresa May: Parlament je kriv za neuspeh brexita!

Theresa May: Parlament je kriv za neuspeh brexita!

Britanska predsednica vlade Theresa May je spregovorila javnosti glede “brexita”. Vso krivdo za neuspešen izstop Velike Britanije iz Evropske unije je zvalila na britanski parlament, poroča Mirror.

“Pred tremi leti smo se odločili, da zapustimo EU. Po dveh letih se poslanci parlamenta ne morejo dogovoriti glede izstopa in zato ne bomo izstopili pravočasno. Zame je to velik poraz in prepričana sem, da je tudi javnost utrujena,” je dejala Mayeva in dodala, da ve, da javnost želi, da se ta zgodba zaključi.

Maja je izrazila globoko obžalovanje zaradi svoje odločitve, da je zaprosila EU za odlog brexita, hkrati pa je pozvala poslance, ki so že dvakrat zavrnili njen načrt glede izstopa Britanije iz EU, da ga tokrat podprejo.

“Ta odlog je nekaj, kar osebno globoko obžalujem,” je dejala v svojem govoru pred rezidenco na Dawning Streetu, poroča Reuters.

Poslance je pozvala, naj podprejo sporazum Londona in Bruslja. Dodala je, da je pisala predsedniku Evropskega sveta Donaldu Tusku in prosila za podaljšanje roka za izstop Britanije iz EU.

“Še naprej bom delala po dnevi in po noči, da parlamentu ponudim najboljši sporazum, vendar ne bom preložila brexita po 30. juniju,” je dejala Mayeva.

V zvezi z drugim referendumom je poudarila, da je bil en že izveden, na katerem je javnost povedala, kaj si želi.

“Povedali ste, kaj želite, moja naloga pa je, da to izvedem v praksi,” je dejala Theresa May.

Preden se je premierka Mayeva obrnila na javnost, se je sestala z vodjo britanske laburistične stranke Jeremyjem Corbinom, ki pa je zapustil sestanek.

Mayeva je EU že prosila, naj omogoči Britaniji, da preloži odhod Britanije iz EU do 30. junija, o čemer bodo liderji Unije razpravljali jutri na vrhu v Bruslju.

COMMENTS

Wordpress (0)