Mayeva tudi uradno zaprosila za odlog brexita! Tusk: Pripravljeni smo tudi na to, da Britanija odide brez dogovora! – TOPNEWS.si

Mayeva tudi uradno zaprosila za odlog brexita! Tusk: Pripravljeni smo tudi na to, da Britanija odide brez dogovora!

Mayeva tudi uradno zaprosila za odlog brexita! Tusk: Pripravljeni smo tudi na to, da Britanija odide brez dogovora!

Britanska predsednica vlade Theresa May bo poslala pismo predsedniku Evropskega sveta Donaldu Tusku, s katerim bo zahtevala odlog brexita, je povedal njen tiskovni predstavnik.

Skupina ministrov Therese May se je danes pogovarjala o brexitu 90 minut, med drugim tudi o posledicah ponedeljkove izjave predsednika britanskega parlamenta, da Mayeva ne more uvrstiti svojega sporazuma o brexitu na tretje glasovanje, razen če se sporazum bistveno ne spremeni, je dejal tiskovni predstavnik, poroča Reuters.

Mayeva še vedno upa, da bo dobila potrditev svojega sporazuma še pred vrhom EU v četrtek, kjer naj bi voditelji EU razpravljali o preložitvi brexita.

Tusk je danes izjavil, da je irskemu predsedniku vlade Leu Varadkarju v Dablinu povedal, da je bila Evropska unija enotna glede brexita, in da se, če bo potrebno, pripravlja tudi na to, da Britanija zapusti EU tudi brez sporazuma.

Donald Tusk je prek Twitterja sporočil:

Srečanje s Taoiseachom v Dublinu, da bi potrdili popolno enotnost EU glede Brexita, razpravljali o najnovejših dogajanjih in negotovih političnih razmerah v Londonu ter pripravljenosti na brexit brez sporazuma.

COMMENTS

Wordpress (0)