Pojavil se je Putinov nagrobni spomenik z letnico smrti – TOPNEWS.si

Pojavil se je Putinov nagrobni spomenik z letnico smrti

Pojavil se je Putinov nagrobni spomenik z letnico smrti

Ruski aktivisti so v Naberežnem Čelnom v znak protesta postavili nagrobni spomenik predsedniku Rusije Vladimirju Putinu, ki ga krasi njegova fotografija, pod njo pa je še ime in priimek ter letnica njegovega rojstva in smrti (1952–2019).

“Putin je pokopal internet, državljani so pokopali Putina,” so sporočili.

V Rusiji se odvijajo protesti v zvezi z novim predlogom zakona, ki naj bi bil del poskusa vlade za okrepitev državnega nadzora in cenzure na internetu.

Zaradi te morbidne poteze je policija aretirala neimenovanega aktivista, fotografijo Putinovega nagrobnega spomenika, ki se je z veliko hitrostjo širila na ruski mreži Vkontakt, pa so upravitelji odstranili.

Nasprotniki osnutka novega zakona o internetu so prepričani, da bi zakon, v kolikor bi bil sprejet, omejil svobodo na internetu in povečal nadzor nad vsebinami, komunikacijami in mediji.

Tako imenovani predlog zakona o “suverenem internetu”, ki je bil vložen 12. februarja v spodnjem domu ruskega parlamenta, bo predmet še dveh glasovanj v Dumi, preden ga bodo posredovali v dokončno potrditev v zgornji dom Dume.

COMMENTS

Wordpress (0)