Dragan Matić: “Po dejansko pijani voditeljici Odmevov imamo sedaj od svojega »poslanstva« pijano voditeljico Tarče” – TOPNEWS.si

Dragan Matić: “Po dejansko pijani voditeljici Odmevov imamo sedaj od svojega »poslanstva« pijano voditeljico Tarče”

Dragan Matić: “Po dejansko pijani voditeljici Odmevov imamo sedaj od svojega »poslanstva« pijano voditeljico Tarče”

Vojna med Draganom Matićem in voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič po tretji Tarči, ki je bila namenjena aferam stranke SMC, ki se odvija na družbenem omrežju Facebook, je tema, ki tako v pogovorih med novinarji kot tudi med politiki očitno ni ostala brez odmevov.

Najprej je svoj zapis objavil na svojem Facebook profilu Dragan Matič, ki je novinarko obtožil, da je “zadnja Tarča javne RTV, bila dno načina vodenja oddaje, ki spreminja raziskovalno novinarstvo v tendenciozno novinarstvo!… Dejansko je gospa Žnidaršič spominjala na histerično sodnico, ki se na kakem partijskem političnem procesu spravlja na v naprej obsojene žrtve. Treba je priznati, da česa podobnega v naših krajih nismo imeli niti na režimski tv v komunističnih 70-ih letih prejšnjega stoletja. Po dejansko pijani voditeljici Odmevov, imamo sedaj od svojega »poslanstva« pijano voditeljico Tarče”.

Celotni tekst je objavljen spodaj:

Zadnja Tarča javne RTV je bila dno načina vodenja oddaje, ki spreminja raziskovalno novinarstvo v tendenciozno novinarstvo!

Je nov mejnik v poti navzdol, ko govorimo kvaliteti njenega vodenja. Poudarjam: vodenja oddaje, ne izbire tem. Kritičnost do politike in razkrivanje nepravilnosti me ne moti. Katastrofalen pa je način vodenja oddaje. To kar si je privoščila Erika Žnidaršič ni moč videti ne ne Novi 24 ne na Faktor TV, tudi na katerikoli od komercialnih televizij ne. Sogovornike v studiu je ženska dobesedno napadala in je pobesnela, ko ji je več sogovorcev povedalo, da tovrsten medijski lov na čarovnice na podlagi indicev ni ustrezen. Celo gospod iz stranke gospe Bratušek, ki je lani javno opozarjala na sume o nepravilnostih o nabavi žice, je povedal, da tak medijski pogrom ni na mestu. Pa ni pomagalo.

Mučno je bilo gledati, kako Žindaršičeva krčevito izpolnjuje očitno nalogo, da mora biti neizprosna. Kako poslancem postavi vprašanje pa potem ne pusti, da normalno odgovorijo, saj jim ves čas sega v besedo. Voditeljica jih je – ko ji ni bilo všeč kar govorijo – poskušala preglasiti s svojimi komentarjem in navajanjem svojih »resnic«. Med stavkom jim je postavljala dodatna vprašanja in komentarje kot npr. »tukaj vas moram prekiniti«, »tukaj pa se ne moreva strinjat«, »to pa že ne morete trditi«. In je potem, ko se npr. razlaga o primeru žice ni skladala v njen koncept, ker ni potrjevala njenih aferaških pričakovanj, v trenutku »prešaltala« na maketo o 2. tiru in tako dalje in naprej vse do konca oddaje.

Dejansko je gospa Žnidaršič spominjala na histerično sodnico, ki se na kakem partijskem političnem procesu spravlja na v naprej obsojene žrtve. Treba je priznati, da česa podobnega v naših krajih nismo imeli niti na režimski tv v komunističnih 70-ih letih prejšnjega stoletja.

Po dejansko pijani voditeljici Odmevov imamo sedaj od svojega »poslanstva« pijano voditeljico Tarče.

Zadnja Tarča javne RTV je bila dno načina vodenja oddaje, ki spreminja raziskovalno novinarstvo v tendenciozno…

Objavil/a Dragan Matić dne Sobota, 09. marec 2019

Medtem ko sta LMŠ in Marjan Šarec tudi v marčni redni anketi, ki jo za Delo izvaja Mediana, vodilna med strankami in politiki, a sta oba v primerjavi s februarjem izgubila nekaj podpore.

Na svojem profilu se je oglasila tudi voditeljica Tarče Erika Žnidaršič, ki je v odzivu zapisala: “Tole je pa odziv stranke SMC, ki zdaj prek programskega sveta RTV zahteva sankcije. Ne bo več objav dokumentov, ne bo več preverjanja dejstev, niti neprijetnih vprašanj ob očitnem zavajanju in sprenevedanju. In spet bo lepo, saj ne bo korupcije.”

Tole je pa odziv stranke SMC, ki zdaj prek programskega sveta RTV zahteva sankcije. Ne bo več objav dokumentov, ne bo…

Objavil/a Erika Žnidaršič dne Ponedeljek, 11. marec 2019

Ne glede na polemiko na družbenih omrežjih pa se dogajanje zadnjih tednov najbolj pozna SMC, ki je, če bi bile volitve jutri, ne bi obkrožil niti odstotek vprašanih. Na vprašanje, za katero stranko bi najverjetneje volili, če bi bile parlamentarne volitve jutri, je po poročanju Dela dobrih devetnajst odstotkov odgovorilo, da LMŠ, kar je tri odstotne točke manj kot pred enim mesecem. Vsem strankam, ki so se zvrstile od drugega do petega mesta, se je podpora povečala Levici in NSi nekoliko bolj kot SDS in Desusu.

COMMENTS

Wordpress (0)