(VIDEO) Kandidatura člana SDS Žige Turka na listi NSi razjezila predsednika SDS Janeza Janšo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kandidatura člana SDS Žige Turka na listi NSi razjezila predsednika SDS Janeza Janšo

(VIDEO) Kandidatura člana SDS Žige Turka na listi NSi razjezila predsednika SDS Janeza Janšo

Ugibanj o kandidaturi Žige Turka na listi NSi je konec. Žiga Turk, ki je očitno tudi član SDS-a, bo kandidiral na listi konkurenčne stranke NSi, kar je očitno podžgalo tudi Janeza Janšo, ki je na Twitterju komentiral predvsem mnenja Turka na račun Orbana in njegove stranke Fidesz. Nekdanji minister, univerzitetni profesor, je že pred leti izstopil iz organov stranke, sledeč tvitu predsednika SDS, pa (še) ne tudi iz stranke. Situacija se je zaostrila po tem, ko so se začele širiti informacije, da bo Žiga Turk eno od močnih imen iz civilne družbe na listi NSi za evropske volitve maja 2019 v Sloveniji.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1103267867892555783

NSi je kandidaturo Žige Turka potrdil z vabilom na petkovo novinarsko konferenco, na kateri bo poleg kandidata sodeloval tudi predsednik stranke Matej Tonin. Kot so zapisali v stranki, bo Turk spregovoril o razlogih za kandidaturo in predstavil svoje poglede na temeljne dileme, pred katerimi je Evropska unija.

Poleg Ljudmile Novak in Turka so na listi NSi-ja še Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec in Katja Berk Bevc. Ime osmega kandidata v NSi-ju še skrivajo, se pa v tem kontekstu pogosto omenja direktor Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu in nekdanji minister za obrambo Franci Demšar.

COMMENTS

Wordpress (0)