(VIDEO) Janković nad novinarje in tožilko Žgajnerjevo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janković nad novinarje in tožilko Žgajnerjevo

(VIDEO) Janković nad novinarje in tožilko Žgajnerjevo

Ljubljanski župan Zoran Janković je včeraj po izreku oprostilne sodbe v zadevi Gratel pred ljubljanskim okrožnim sodiščem ocenil, da se je pokazalo, da ga nekaj oseb že sedem let “sistematično uničuje oziroma poskuša uničiti njega in njegove sodelavce”. Sodišče je pri presoji očitanih dejanj prejemanja podkupovanja po njegovih besedah sledilo resnici.

Janković verjame, da si tožilka Blanka Žgajnar želi njegove obsodbe. “Podatke, ki smo jih vsi videli, in dokumente, ki smo jih vsi prebrali, je prirejala po svoje. Če je to naloga tožilstva, ne vem, kako bomo lahko živeli v tej državi,” je dodal.

Ljubljanski župan meni, da ima “svoje hišne preiskovalce”, med katere je uvrstil tudi tožilko Žgajnarjevo, saj naj bi brez razloga napadali tudi njegove družinske člane, ker nimajo podlage, da bi obsodili njega. “Vem, da jih boli mojih pet zmag na županskih volitvah v prvem krogu s takimi odstotki, vendar naj raje kaj pokažejo.”

Jankovič je poleg Žgajnarjeve ost kritike usmeril tudi v novinarje, ki so čakali pred sodiščem.

“Tudi vas bom vprašal, koliko procentov svojih poročanj boste dali zdaj tej oprostilki glede nato, kaj ste poročali teh sedem let. Pa bili pravi čas pri meni doma s kamerami, preden je sploh prišla policija in tako naprej. In mi je bilo čisto jasno, da bo tožilka vložila zahtevo za pregled oziroma za preverbo tega na višjem sodišču, kajti nje to nič ne stane in tudi danes, ko je prišla z modificirano obtožnico, to bi lahko tudi poslala, ker praktično ni nič popravila, je le pričakovala, da se bo preložilo za en teden tako, da bi lahko spet poročali vi cel teden o tem, kaj se dogaja. To je pa to, nje nič ne stane, ko opravlja svoje delo ali pa nedelo, konec koncev bremeni proračun.”

Tožilka Blanka Žgajnar je po izreku oprostilne sodbe ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću v zadevi Gratel že napovedala pritožbo. Sodba je, kot je ocenila, “niti ni presenetila, saj je že tekom glavne obravnave bilo moč oceniti, v katero smer sodnica vodi zadevo glede na postavljena vprašanja in na po uradni dolžnosti pogledane listine”.

Podrobnosti pritožbe danes še ni želela napovedovati. “Vztrajam pa pri očitku, uperjenem zoper obdolženega Zorana Jankovića,” je dodala tožilka, ki sicer proti ljubljanskemu županu vodi še več postopkov. “To danes je prvi postopek, ki se je danes še nepravnomočno končal. Je še nekaj postopkov, nekaj še v fazi preiskave, tako, da bomo videli,” je sklenila.

Oprostilna sodba je odmevala tudi na Twitterju, kjer je znani kritik ljubljanskega Zorana Jankovića novinar Bojan Požar zapisal: “Zoki oproščen, punce zadovoljne! (fotografija ne laže)”, na kar se je vsulo veliko komentarjev.

COMMENTS

Wordpress (0)