Najava kaosa v Venezueli! Guaido se vrača v državo in grozi Maduru: Če me režim ugrabi, bo to njegova zadnja poteza! – TOPNEWS.si

Najava kaosa v Venezueli! Guaido se vrača v državo in grozi Maduru: Če me režim ugrabi, bo to njegova zadnja poteza!

Najava kaosa v Venezueli! Guaido se vrača v državo in grozi Maduru: Če me režim ugrabi, bo to njegova zadnja poteza!

Venezuelski opozicijski voditelj Juan Guido je sporočil, da se bo danes vrnil v Venezuelo, da bi se postavil na čelo protestov proti novemu predsedniku Nicolasu Maduri, zaradi česar tvega, da bi ga oblasti v Caracasu aretirale, saj je prejšnji teden kršil prepoved odhoda iz države.

Guaido, za katerega Reuters trdi, da ga je večina zahodnih držav prepoznala kot legitimnega predsednika države, je včeraj preko Twitterja sporočil, da njegova vrnitev predstavlja “zgodovinski izziv”.

“Če se režim upa, seveda, upa, nas ugrabiti, bo to njihova zadnja napaka, ki so jo storili,” je sporočil Guaido, ne da bi omenil lokacijo, iz katere se oglaša.

Pred tem je prek te socialne mreže pozval prebivalce Venezuele k današnjim splošnim demonstracijam, ki sovpadajo z njegovo vrnitvijo v državo.

Na Twitterju je sporočil, da bi se morali državljani zbrati ob 11. uri po lokalnem času.

Guaido je tudi zapisal, da bi prebivalci Venezuele morali spremljati njegove uradne objave, v katerih bo obveščal o podrobnosti s srečanj s svojimi podporniki.

Guaido je bil v soboto na obisku v Ekvadorju v okviru turneje po Južni Ameriki, pri čemer si je prizadeval za večji pritisk na predsednika Venezuele Nicolasa Maduro.

Guaido trdi, da mora Maduro odstopiti, da bi si Venezuela opomogla zardi politične in humanitarne krize, Maduro pa meni, da je Guaido del zarote proti njegovi vladi.

John Bolton: ZDA zbirajo širšo koalicijo za zamenjavo Madura

Ameriški svetovalec za nacionalno varnost John Bolton je dejal, da si Washington prizadeva zbrati čim širšo koalicijo za zamenjavo venezuelskega predsednika Nicolasa Madura.

V spodnjem videu Bolton razlaga o številnih ameriških izzivih v mednarodni skupnosti.

Bolton je za CNN povedal, da si Združene države Amerike prizadevajo, da bi Maduro mirno predal oblast vodji venezuelske opozicije Juanu Guaidoju.

COMMENTS

Wordpress (0)