Avstrija s 1. marcem uvaja policijsko uro za azilante in napoveduje preventivno pridržanje za nevarne prosilce za azil! – TOPNEWS.si

Avstrija s 1. marcem uvaja policijsko uro za azilante in napoveduje preventivno pridržanje za nevarne prosilce za azil!

Avstrija s 1. marcem uvaja policijsko uro za azilante in napoveduje preventivno pridržanje za nevarne prosilce za azil!

Avstrijska vlada je včeraj sporočila, da razmišlja o uvedbi preventivnega pripora za prosilce za azil, ki se ocenjujejo za potencialno “nevarne”.

Merila za ocenjevanje nevarnosti prosilcev za azil še niso vzpostavljena, zato je ta predlog pri nekaterih že povzročil zadržke. Po predstavitvi načrta po seji vlade je avstrijski kancler Sebastian Kurz priznal, da je to “zelo občutljivo vprašanje”, vendar gre za “povečanje varnosti države”.

Kurz je dejal, da se bodo ti ukrepi izvajali v pravnem okviru in v skladu z evropsko zakonodajo in Evropsko konvencijo o človekovih pravicah.

“Takšno pridržanje mora biti utemeljeno s “konkretnimi grožnjami” in “ocenjeno po posebnih merilih,” je dejal vicekancler Heinz-Christian Starche, vodja stranke FPO, in navedel dokazano povezavo s terorističnimi organizacijami, ki načrtujejo napad.

Avstrijska vladna koalicija, ki je bila izvoljena konec leta 2017 na podlagi svoje protimigracijske platforme, izvaja številne simbolične in konkretne ukrepe za zaostritev pravic azila in pogojev za sprejem prosilcev za azil.

Avstrijsko ministrstvo za notranje zadeve je ta teden napovedalo, da s 1. marcem začne veljati obveznost, na podlagi katere morajo biti prosilci za azil v njihovih sprejemnih centrih od 22.00 do 6.00 ure zjutraj.

COMMENTS

Wordpress (0)