Posebni ameriški odposlanec za Venezuelo Elliott Abrams: ZDA zaenkrat ne načrtujejo vojaškega posredovanja v Venezueli! – TOPNEWS.si

Posebni ameriški odposlanec za Venezuelo Elliott Abrams: ZDA zaenkrat ne načrtujejo vojaškega posredovanja v Venezueli!

Posebni ameriški odposlanec za Venezuelo Elliott Abrams: ZDA zaenkrat ne načrtujejo vojaškega posredovanja v Venezueli!

ZDA ne nameravajo izvesti vojaške operacije v Venezueli, je dejal ameriški posebni predstavnik za Venezuelo Elliott Abrams.

Ameriški diplomat je sporočil, da bo Washington v Varnostnem svetu Združenih narodov predlagal resolucijo o Venezueli.

Združene države Amerike bodo ta teden zahtevale, da Varnostni svet ZN glasuje o resoluciji o Venezueli, na katero bo Rusija najverjetneje vložila veto.

Elliott Abrams

“Ta teden bomo glasovali o resoluciji, v kateri se poziva, da se omogoči vstop humanitarne pomoči v Venezuelo,” je povedal ameriški odposlanec za Venezuelo Elliott Abrams novinarjem v torek zjutraj pred zasedanjem Varnostnega sveta.

Na vprašanje o morebitnem ruskem vetu na ameriško besedilo je odposlanec dejal: “Bila bi sramota vložiti veto na resolucijo, ki poziva k dostavi humanitarne pomoči.”
“Ta teden bomo imeli resolucijo. V njej bo precizirana dostava humanitarne pomoči Venezueli,” je dejal Abrams.

Dodal je, da upa, da bo Varnostni svet o njej glasoval še ta teden.

Spomnimo, že 13. februarja je predsednik odbora za zunanje zadeve ameriškega kongresa Eliot Engel dejal, da “Ameriška vojska ne bo posredovala v Venezueli v bližnji prihodnosti.” Demokratski poslanec iz New Yorka Eliot Engel je na odboru na začetku predstavitve poročila posebnega odposlanca predsednika Trumpa Elliotta Abramsa o venezuelski krizi odločno dejal, da “kongres ne bo podprl vojaškega posredovanja v Venezueli”.

“Želim pojasniti našim pričam in vsem drugim, ki opazujejo: vojaško posredovanje ZDA ni opcija,” je dejal predsednik odbora v uvodnem govoru, nato pa zaslišal posebnega predstavnika ZDA za Venezuelo Elliotta Abramsa.

Predsednik Trump, ki se je srečal s kolumbijskim predsednikom Ivanom Duquejem v Ovalni pisarni, je bil ostro kritičen do socialističnega venezuelskega predsednika Nicolasa Madura, vendar je bil nejasen glede diplomatskih in vojaških možnosti, ki jih namerava uporabiti. Na vprašanje, ali razmišlja o ameriškem vojaškem posredovanju, je Trump dejal, da bo “preučil vse možnosti”.

COMMENTS

Wordpress (0)