Nivo komunikacije najvišjih ameriških političnih predstavnikov: Končal boš kot GadafiI! Brutalne grožnje Nicolasu Maduri – Ameriški senator Marco Rubio objavil grozljivo fotografijo na Twitterju! – TOPNEWS.si

Nivo komunikacije najvišjih ameriških političnih predstavnikov: Končal boš kot GadafiI! Brutalne grožnje Nicolasu Maduri – Ameriški senator Marco Rubio objavil grozljivo fotografijo na Twitterju!

Nivo komunikacije najvišjih ameriških političnih predstavnikov: Končal boš kot GadafiI! Brutalne grožnje Nicolasu Maduri – Ameriški senator Marco Rubio objavil grozljivo fotografijo na Twitterju!

Potem ko je ameriški državni sekretar Mike Pompeo v soboto zagrozil venezuelskemu predsedniku Nicolasu Maduri, da so njegovi dnevi odšteti, se tovrstna grozljiva komunikacija ameriških političnih predstavnikov na najvišji politični ravni nadaljuje.

Zgražanje svetovne javnosti je s svojim sporočilom na Twitterju sprožil ameriški senator Marco Rubio, ki je objavil sliko umora libijskega voditelja Muamerja Gadafija kot sporočilo venezuelskemu predsedniku Nicolasu Maduri.

Pravzaprav je objavil dve fotografiji – eno, ki prikazuje Gadafija, ko je bil še na oblasti, drugo pa, ki prikazuje mučenje libijskega voditelja nekaj minut pred njegovim brutalnim umorom, brez besedila. Vendar pa je njegovo sporočilo popolnoma jasno, glede na njegove dosedanje odprte pozive k oboroženemu uporu v Venezueli in ameriškemu vojaškemu posredovanju za strmoglavljenje predsednika Nicolasa Madure.

Toda takšna “subtilna grožnja” je naletela na splošno obsodbo na družbenih omrežjih. Uporabniki Twitterja so med drugim senatorju sporočili, da ima zelo slab okus.

Čeprav je nekaj Tviterašev podprlo vizijo Madurove smrti, pa jih je večina obsodila senatorja zaradi pomanjkanja okusa ali dostojnosti.

Nekateri so trdili, da bi bila vsaka takšna izjava, ki prikazuje vojno propagando na takšni ravni, po vsej verjetnosti suspendirana, če ne bi pripadala ameriškemu senatorju.

“Marco Rubio je pravkar objavil nasilno, grafično grožnjo s smrtjo. Če bi jo objavil kdo od nas, bi bili zaradi tega suspendiran,” je dejal novinar ameriški novinar Bill Palmer.

COMMENTS

Wordpress (0)