(VIDEO) Neverjetno! Ameriška koalicija spravila džihadiste Islamske države iz Sirije ter jih spustila na svobodo! Poglejte, kam so jih peljali – TOPNEWS.si

(VIDEO) Neverjetno! Ameriška koalicija spravila džihadiste Islamske države iz Sirije ter jih spustila na svobodo! Poglejte, kam so jih peljali

(VIDEO) Neverjetno! Ameriška koalicija spravila džihadiste Islamske države iz Sirije ter jih spustila na svobodo! Poglejte, kam so jih peljali

Čeprav nekateri zahodni mediji trdijo, da so ameriške sile zagotovile evakuacijo civilistov, žensk in otrok iz zadnje enklave teroristov Islamske države iz vasi Baguz na severovzhodu Sirije, so kurdski borci in Sirski observatorij za človekove pravice iz Londona potrdili, da je bilo v 50-ih tovornjakih dejansko na stotine poraženih džihadistovi!

Objavili so tudi video, ki potrjuje, da ne gre za humanitarno operacijo za evakuacijo civilistov, temveč za načrtovan prevoz teroristov in članov njihovih družin v sosednji Irak.

Tisoči ljudi, večinoma družin džihadistov, so v preteklem tednu zapustili Sirijo. Kurdske sirske demokratične sile so v torek vstopile v Baguz, ki so v sodelovanju z arabskimi borci ujele več zaostalih skupin teroristov.

Kurdski viri potrjujejo, da je v konvoju, ki ga je pokrivala ameriška koalicija do meje z Irakom, bilo več deset teroristov Islamske države.

V videoposnetku, ki ga je včeraj objavil Sirski observatorij, se vidi konvoj z več kot 50 tovornjaki.

Vsi pripadajo tako imenovani mednarodni koaliciji, ki je vsega skupaj prepeljala 2.000 ljudi, vključno s 180 teroristi, v puščavska območja zahodne iraške province Al Anbar.

Observatorij je poročal, da je med evakuacijo džihadistov iz Baguza več vojaških helikopterjev ameriške koalicije in njihovih zaveznikov opravilo lete, da bi teroristom zagotovili varen prehod.

Ameriška koalicija, ki nima dovoljenja Damaska in Združenih narodov za delovanje v Siriji, je v zadnjih mesecih prepeljala več pomembnih voditeljev islamske države v Irak in Afganistan.

Ta zadnja evakuacija je potekala potem, ko so države članice EU zavrnile poziv ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj sprejmejo svoje državljane, ki so se borili na strani Islamske države in so jih zajele ameriške sile.

Poleg tega je CNN na začetku tedna poročal, da je več kot 1000 teroristov pobegnilo iz Sirije najverjetneje v gore in puščave zahodnega Iraka, in da imajo s seboj 200 milijonov dolarjev gotovine.

 

COMMENTS

Wordpress (0)