MI6 skupaj s CIA in Mossadom izkoristili migrantsko krizo in pretihotapili pomembnega iranskega jedrskega fizika do Velike Britanije in to preko Slovenije! – TOPNEWS.si

MI6 skupaj s CIA in Mossadom izkoristili migrantsko krizo in pretihotapili pomembnega iranskega jedrskega fizika do Velike Britanije in to preko Slovenije!

MI6 skupaj s CIA in Mossadom izkoristili migrantsko krizo in pretihotapili pomembnega iranskega jedrskega fizika do Velike Britanije in to preko Slovenije!

Britanski in ameriški vohuni v skupni akciji z izraelskim Mossadom so izrabili migrantsko krizo, da bi pretihotapili znanega iranskega jedrskega strokovnjaka v Britanijo, piše britanski Daily Mail.

Strokovnjak za jedrsko fiziko, star naj bi bil 47 let, je prišel v Veliko Britanijo v gumijastem čolnu tako, da se je med potjo pretvarjal, da je eden od običajnih iranskih migrantov.

Iz Irana so ga potegnili predstavniki izraelskega Mossada in ga pripeljali v Turčijo, od tam pa so pot nadaljevali skozi Grčijo, Albanijo, Srbijo, Hrvaško, Slovenijo, Avstrijo, Nemčijo in Francijo, nato pa s gumijastim čolnom skozi Lamanis v Veliko Britanijo. Pot je bila dolga 4.500 kilometrov. Čoln je pristal pri Lidu v Kentu zadnji dan lanskega leta, kjer se je iz njega izkrcalo še 12 migrantov.

Mediji poročajo, da je iranski begunec “jedrski fizik” in ima pomembne informacije o iranskem jedrskem programu, in ne samo to: sodeloval je tudi pri pripravi atentata na iranskega glavnega jedrskega znanstvenika Mustafo Ahmadija Roushana, ki je bil umorjen leta 2012 v eksploziji bombe, podstavljene pod njegovo vozilo v Teheranu.

Omenjeno akcijo so skupaj izvajali izraelski Mossad, ameriška CIA in britanska MI6. Britanci so vključili Mossad in CIA, da bi se skrili za njima, ker so podpisniki iranskega jedrskega sporazuma, iz katerega pa so se ZDA umaknile. Ta umik je tudi zapletel operacijo, ki je bila načrtovana že oktobra.

“To ni potekalo brez težav. Izginotje iranskega fizika je bilo hitro zaznano in bili smo obveščeni, da ga išče posebna enota Islamske revolucionarne garde,” je povedal neimenovani vir za Sunday Express.

Iranskega fizika so najprej zaslišali v Veliki Britaniji, nato pa so ga poslali v Združene države Amerike.

COMMENTS

Wordpress (0)