Demokrati napadli Trumpov govor o stanju nacije – TOPNEWS.si

Demokrati napadli Trumpov govor o stanju nacije

Demokrati napadli Trumpov govor o stanju nacije

Demokrati, ki se bodo kot proti-kandidati spustili v boj proti ameriškemu predsedniku na volitvah leta 2020, so nemudoma napadli njegov govor o stanju nacije z besedami, da v govoru manjka bistvo, in da v njem ni ničesar, kar bi združilo državo.

Dvanajst demokratov je že začelo z volilnimi kampanjami, več deset pa bi se jih še utegnilo vključiti v tekmi za nominacijo stranke.

Ameriški senator Cory Booker, ki je prejšnji petek najavil svojo kandidaturo, je dejal, da je Trumpov poziv k enotnosti “prazen”.

“Da bi dosegli enotnost države, potrebujemo več kot le pokimati na vrhuncu govora. Naš predsednik nas je zadnji dve leti poskušal ločiti,” je zapisal na Twitterju. “Dejana govorijo več kot besede,” je dodal Booker.

Nesojena guvernerka Georgie je Trumpu zadala nekaj neposrednih udarcev

Stacey Abrams, ki je skoraj postala prva afriško-ameriška guvernerka Georgie, je predstavila uradni odziv demokratov na Trumpov govor o stanju nacije.

Abramsova je Trumpu poslala nekaj neposrednih udarcev in zahtevala gospodarsko podporo ameriškemu delavskemu in srednjemu razredu.

Stacey Abrams

“Vladna blokada je bila ekshibicija predsednika Združenih držav, ki se boji vsakega načela pravičnosti in zanemarja ne le naše ljudi, ampak tudi naše vrednote,” je poudarila Abramsova.

Poskušala je uravnotežiti politična priporočila z napadi na predsednika, kot nekaj, čemur demokratični strategi pravijo, bi morali slediti tudi drugi proti-kandidati, piše Reuters.

»Čeprav sem zelo razočarana nad predsednikovim pristopom do naših problemov, še vedno ne želim, da bi propadel,« je dejala Abramsova.

“Vendar pa mu moramo povedati resnico in spoštovati njegove obveznosti ter izjemno raznolikost, ki opredeljuje Ameriko,” je dejala v Atlanti pred skupino, v kateri so bile večinoma ženske.

Novembra je štiridesetletna političarka v tekmi za guvernerko v Georgiji izgubila le z 60.000 glasovi, kjer je Trump zmagal leta 2016. Od takrat se je med demokrati profilirala kot “verodostojna voditeljica”, je Jaime Harrison, višji svetovalec in sopredsednik Demokratičnega nacionalnega odbora, dejal, da “jo bodo ljudje poslušali leta 2020, kaj lahko sprejmejo iz njenih sporočil”.

Senatorka Amy Klobuchar: Trump nas ni premaknil naprej in ni dorasel izzivu

“Ni nas premaknil naprej in ni dorasel izzivu,” je dejala senatorka Amy Klobuchar (slovenskih korenin) za MSNBC.

Po vsej verjetnosti bo Amy Klobuchar najavila kandidaturo za predsednico ZDA. Za televizijo MSNBC je povedala, da bo v soboto na shodu v Minnesoti sporočila svojo odločitev.

Senatorka Ohia Kirsten Gillibrand: Trump Belo hišo uporablja, da bi ljudje, kot je sam, obogateli

Senatorka Kirsten Gillibrand, ki je začela svojo lastno kampanjo za Belo hišo, je pozvala k donacijam, potem ko je pritegnil pozornost videoposnetek, objavljen na Twitterju, ki kaže, kako se je z neodobravanjem odzvala na Trumpov govor.

“Predsednik Trump je imel na voljo dve leti, da združi to državo, toda namesto tega se je odločil, da bo razdelil državo okoli vsake zadeve, ki si jo lahko zamislimo,” je dejala Gillibrandova.

Poslanka predstavniškega doma Alexandria Ocasio-Cortez: Trumpov govor nima političnega bistva

Alexandria Ocasio-Cortez, ki se ne poteguje za predsedniško nominacijo, ampak se pojavlja kot vodilni liberalni napredni glas v svoji stranki, odkar je bila izvoljena v predstavniški dom novembra, je dejala, da Trumpov govor nima političnega bistva.

“Mislim, da je predsednik nepripravljen in ni opravil svoje naloge. Nima načrta,” je dejala Ocasio-Cortezova za MSNBC. “Ali je to kampanja zaustavljanja ali nacionalni govor?” se je vprašala.

Senaor Sherrod Brown: Trump ni naredil dovolj za delovne ljudi

Senator Sherrod Brown, ki tudi sam razmišlja o predsedniški kandidaturi, je dejal, da Trump ni naredil dovolj za delovne ljudi.

“Realnost je, da toliko ljudi v tej državi, ki težko delajo, ni bilo dovolj plačano, kot bi morali biti. Predsednik Trump tega ne razume, uporablja Belo hišo za obogatitev ljudi, kot je sam,” je dejal Brown.

COMMENTS

Wordpress (0)