Bloomberg o tem, kako bo Vučić izkoristil Putinov obisk v Srbiji – TOPNEWS.si

Bloomberg o tem, kako bo Vučić izkoristil Putinov obisk v Srbiji

Bloomberg o tem, kako bo Vučić izkoristil Putinov obisk v Srbiji

Pred obiskom ruskega predsednika Vladimirja Putina Beogradu, ameriška agencija Bloomberg piše, da bo predsednik Srbije Aleksandar Vučić poskušal izkoristi srečanje, da bi si zagotovil podporo Moskve za dosego dogovora o normalizaciji odnosov s Prištino.

Bloomberg piše, da bo ruskega predsednika Putina v Beogradu pozdravila vladajoča SNS s shodom, ki bo poudaril “konfliktni pristop” Srbije do pridruževanja Evropski uniji.

Vladimir Putin in Hashim Thaçi

Vučić se, po oceni Bloomberga, “trudi, da bi poslal signal, da ne sprejema nasprotovanja sporazumu EU s Kosovom o razmejitvi”.

Agencija poroča, da sta se Aleksandar Vučić in Hashim Thaçi obrnila na Moskvo in Washington zaradi podpore takšnemu sporazumu.

Bloomberg še spomni, da Vučić že od leta 2012 vzdržuje ravnotežje med obljubo o evropski integraciji in vzdrževanjem prisrčnih vezi z Rusijo.

Ameriška agencija ocenjuje, da je Vučićev odnos s Putinom še posebej tesen in dodaja, da sta se Vučić in Putin srečala več kot desetkrat, in da je Rusija Vučiću podelila eno od svojih najvišjih priznanj.

Omenjeni odnos, po navedbah agencije, sedaj “igra vlogo”, medtem ko Srbija poskuša narediti premik v pogovorih s Kosovom.

COMMENTS

Wordpress (0)