Berlusconi bo kandidiral na evropskih volitvah – TOPNEWS.si

Berlusconi bo kandidiral na evropskih volitvah

Berlusconi bo kandidiral na evropskih volitvah

Silvio Berlusconi, 25-letni povratnik v italijanski politiki, je napovedal kandidaturo za evropske volitve, ki bodo potekale maja letos, kljub svoji starosti in upadu popularnosti.

“V svojih zlatih letih sem se odločil, da grem na evropske volitve, kjer ni globokega razmišljanja o prihodnosti sveta,” je dejal 82-letni Berlusconi na sestanku v okviru kampanje Forza Italia (FI) za regionalne volitve na Sardiniji.

Medijski magnat je že vodil kampanjo FI za parlamentarne volitve marca 2018 v Italiji, ko ni mogel kandidirati zaradi kazni, povezani s finančnim prekrškom, ki se je sedaj iztekla.

Premagal ga je takratni mladi zaveznik Matteo Salvini, vodja desničarsko-populistične lige, s 17 proti 14 odstotki za FI na volitvah, nato pa se je pridružil gibanju Pet zvezdic (M5S).

Takšna odločitev se je splačala, ker bi po podatkih ankete Liga mesečno prejemala 30 odstotkov glasov, FI pa pod 10 odstotki podpore.

Vendar slednje ni odvrnilo starega milijarderja, ki je bil leta 2017 na operaciji srca, in proti kateremu poteka več postopkov za domnevno podkupovanje prič po zabavah “bunga-bunga”.

“Z mojim znanjem, izkušnjami in zmožnostjo prepričevanja, menim, da lahko odigram pomembno vlogo in pojasnim evropskim državljanom, da smo izpostavljeni nevarnostim odstopanja od zahodnih vrednot in dopuščamo prevlado kitajskega imperija, katerega prepričanja in vrednote so v nasprotju z našimi,” je zatrdil.

Povezan z desno usmerjeno Salvinijevo koalicijo, je Berlusconi okrcal M5S in dejal, da omenjeno “gibanje vodijo ljudje, ki nimajo izkušenj ali kompetenc”.

COMMENTS

Wordpress (0)