(VIDEO) Zmaga savdske najstnice! Azil sta Rahaf odobrili tako Kanada kot Avstralija! Čaka se njeno odločitev! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zmaga savdske najstnice! Azil sta Rahaf odobrili tako Kanada kot Avstralija! Čaka se njeno odločitev!

(VIDEO) Zmaga savdske najstnice! Azil sta Rahaf odobrili tako Kanada kot Avstralija! Čaka se njeno odločitev!

Mladi Savdijki Rahaf Mohammed al Kunun, ki je pobegla na Tajsko v strahu pred družino, ki jo po, njenih trditvah, želi ubiti, sta Avstralija kot tudi Kanada odobrili azil, so danes sporočili tajski uradniki.

“Da, Avstralija ji je odobrila azil, vendar čakamo, kam natančno gre”, je povedal šef imigrantske policije Tajske Suračate Hakparn za CNN. Namreč, po njegovih besedah, je Kanada prav tako ponudila Rahaf azil, tajske službe sedaj čakajo, da se 18-letna Rahaf odloči, kam želi oditi.

Al Kununova, ki se trenutno nahaja na tajni lokaciji v Bangkoku, bo zapustila Tajsko takoj, “ko bo sprejela dokončno odločitev”, je pojasnil Hakparn in dodal, da ji tajska policija “nudi potrebno zaščito”.

Komisariat za begunce Združenih narodov UNHCR je Rahaf Mohammedovi potrdil legitimni begunski status in v sredo posredoval njeno prošnjo za zaščito Avstraliji.

Avstralsko ministrstvo za notranje zadeve ni komentiralo nov razvoj dogodkov za CNN, kot tudi kanadsko ministrstvo ne.

Spomnimo, dekle je odletelo na Tajsko iz Kuvajta, da bi pobegnilo pred svojo družino. Trdi, da se boji, da jo bo družina ubila, ker se je odpovedala islamu, kar je v Savdski Arabiji tudi uradno zločin, kazniv s smrtjo. Povedala je tudi, da sta njen oče in brat prišla za njo v Bangkok, vendar se ni želela srečati z njima.

COMMENTS

Wordpress (0)