Orban je pojasnil: Macron je vodja promigrantskih sil Evrope in zato je moja dolžnost, da se mu zoperstavim! – TOPNEWS.si

Orban je pojasnil: Macron je vodja promigrantskih sil Evrope in zato je moja dolžnost, da se mu zoperstavim!

Orban je pojasnil: Macron je vodja promigrantskih sil Evrope in zato je moja dolžnost, da se mu zoperstavim!

BUDIMPEŠTA – Madžarski premier Viktor Orban je včeraj na tiskovni konferenci izjavil, da je predsednik Francije Emmanuel Macron vodja promigrantskih sil Evrope, in da zaradi tega čuti dolžnost, da se mu zoperstavi.

“Ni dvoma, da je Emmanuel Macron pomembna figura, še več, vodja promigrantskih sil. To ni nič osebnega, temveč vprašanje prihodnosti naših držav. Če se bo v Evropi materializiralo to, kar on želi v pogledu migracije, bi to bilo slabo za Madžarsko, zaradi tega se moram boriti proti njemu”, je dejal Orban na tiskovni konferenci.

Orban je pred tem dejal, da bi rad videi, da antimigrantske stranke najprej uresničijo večino na volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale maja letos, kar bi po njegovi oceni vodilo k podobnim spremembam tudi v izvršni oblasti Evropske unije.

“Prvi cilj Madžarske je, da zagotovi antimigrantsko večino v Evropskem parlamentu, nato pa še v Evropski komisiji in nato, ko se bo na nacionalnih volitvah spremenil ‘politični pejsaž’ kontinenta, tudi Evropskega sveta, kjer nacionalni liderji sprejemajo najpomembnejše odločitve v imenu Evropske unije”, je dejal madžarski premier Orban.

COMMENTS

Wordpress (0)