WikiLeaks opozarja: Ne nasedajte lažem o Julianu Assangeu! Ni bil vohun, niti “heker”! – TOPNEWS.si

WikiLeaks opozarja: Ne nasedajte lažem o Julianu Assangeu! Ni bil vohun, niti “heker”!

WikiLeaks opozarja: Ne nasedajte lažem o Julianu Assangeu! Ni bil vohun, niti “heker”!

LONDON – WikLeaks je pozval medije, naj ne objavljajo 140 različnih navedb o njegovem ustanovitelju Julianu Assangeu, za katere trdi, da so “lažne in opravljive”.

Reuters poroča, da ni povsem jasno, kaj natančno je izzvalo omenjeno priporočilo medijem. Povsem jasno pa je, da je bil WikiLeaks izzvan s strani britanskega Guardiana zaradi objave lažnih navedb o Assangenu, ki jih je domnevno napisal namestnik glavnega urednika, Paula Johnsona.

“Širi se ozračje neresničnih navedb o WikiLeaksu in njegovemu ustanovitelju Jualianu Assangeu, ki vključujejo namerne izmišljotine v velikih in uglednih medijih”, piše v e-mailu WikiLeaksa, ki vsebuje 5.000 besed. Dodali so še, da so novinarji in založniki odgovorni preveriti dejstva iz prve roke, in naj ne širijo lažnih navedb pisanja, ki ga je WikiLeaks dostavil medijem.

Prav tako se opozarja na 140 lažnih navedb, kot so trditev, da je bil Assange “agent ali oficir neke obveščevalne službe” oziroma, da je delal za rusko vlado, ali da je bil kadarkoli blizu ruski državi, Kremlju ali predsedniku Vladimirju Putinu.

WikiLeaks zanika tudi navedbe o zasebnem Assangejevem življenju, kot so, da si Assange barva lase, da je “heker”, da ne vzdržuje osebne higiene in podobno.

COMMENTS

Wordpress (0)