(VIDEO) Kitajska zahteva od ZDA pojasnilo, zakaj kupujejo toliko vohunske opreme za veleposlaništva. WikiLeaks odkril 16.000 prošenj za nabavo naprav za sledenje – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kitajska zahteva od ZDA pojasnilo, zakaj kupujejo toliko vohunske opreme za veleposlaništva. WikiLeaks odkril 16.000 prošenj za nabavo naprav za sledenje

(VIDEO) Kitajska zahteva od ZDA pojasnilo, zakaj kupujejo toliko vohunske opreme za veleposlaništva. WikiLeaks odkril 16.000 prošenj za nabavo naprav za sledenje

Uradni Peking zahteva od ZDA, da mednarodni skupnosti pojasnijo prošnje njihovih veleposlaništev za nabavo vohunske opreme in naprav v tako ogromnem obsegu.

Na tiskovni konferenci v Pekingu je tiskovna predstavnica kitajskega ministrstva za zunanje zadeve postregla s podatki, ki jih je objavil portal WikiLeaks o več kot 16.000 prošnjah za nabavo vohunske opreme in naprav, ki so jih ameriška veleposlaništva iz različnih delov sveta naslovila na State Department.

US embassies spying on everyone.WikiLeaks: US Acquires Forensic Phone Data Kits Through Consulate in GermanyEarlier…

Objavil/a OffGuardian dne Ponedeljek, 24. december 2018

WikiLeaks je odkril, da je v lanskem avgustu samo ameriško veleposlaništvo v El Salvadoru zaprosilo za nabavo 94 kamer, skritih v vsakodnevnih predmetih, kot so kravate, kape, ure, USB stiki, vžigalniki in svinčniki…

Diplomatska misija v Kolumbiji je poslala enako prošnjo, piše WikiLeaks.

Peking poziva Washington, da mednarodni skupnosti pojasni, zakaj ameriška veleposlaništva kupujejo toliko vohunskih naprav, za kakšne namene in proti komu jih uporabljajo.

Here's a question: Every U.S. Embassy has at least the front office of a CIA station, so why did the U.S. Embassy in El…

Objavil/a Steve Kinney dne Nedelja, 23. december 2018

“Le nekaj dni nazaj so Združene države Amerike obtožile Kitajsko, da že leta ogroža ameriško varnost (…) Dokumenti, ki jih je objavil WikiLeaks služijo kot dokaz, da so ZDA ponovno naredile dramo, da bi obtožile nekoga drugega”, je dejala kitajska uradnica.

“Washington je ustvaril obsežno mrežo vohunskega nadzora na globalni ravni, vključno s svojimi zavezniki leta 2013, pa sedaj pojasnjuje preostalemu delu sveta, kaj se je zgodilo pred petimi leti”, je dejala tiskovna predstavnica kitajskega ministrstva za zunanje zadeve.

Med govorom o temi kibernetske varnosti, je zaveznikom Bele hiše svetovala, naj “nikoli ne pozabijo bolečine, tudi, ko se rana zaceli” in jih spomnila na škandal zasledovanja in nadzora v okviru programa PRISM visokih uradnikov in voditeljev držav, ki slovijo kot najbližji ameriški zavezniki.

Washington in Peking sta trenutno v trgovinski vojni, ki jo je začela administracija predsednika Donalda Trumpa z različnimi izgovori, kot je kraja tehnologije in intelektualne lastnine ameriškim podjetjem s strani kitajskih tehnoloških podjetij.

 

US embassies abroad have been buying spying tools, papers released by WikiLeaks show. The documents revealed that one…

Objavil/a Johnny Ho dne Sobota, 22. december 2018

Bela hiša je 11. decembra sporočila, da proti kitajski pripravlja protiukrepe zaradi trajnih prizadevanj Pekinga pri kraji ameriških poslovnih skrivnosti. Kitajska je vse tovrstne obtožbe zavrnila in od Washingtonna zahteva, da predstavi kakršenkoli dokaz, s katerim bi podkrepil svoje trditve.

COMMENTS

Wordpress (0)