(VIDEO) Trump pripravlja še eno zamenjavo: Na udaru predsednik ameriške centralne banke – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump pripravlja še eno zamenjavo: Na udaru predsednik ameriške centralne banke

(VIDEO) Trump pripravlja še eno zamenjavo: Na udaru predsednik ameriške centralne banke

Predsednik ZDA Donald Trump se je s sodelavci pogovarjal o zamenjavi predsednika ameriške centralne banke Jeromeja Powella, poroča agencija Bloomberg.

Jerome Powell, predsednik ameriške centralne banke

Bloomberg, ki se sklicuje na štiri osebe, ki so bile prisotne na pogovorih, poroča, da se je Trumpovo nezadovoljstvo s predsednikom ameriške centralne banke Jeromejem Powellom okrepilo, potem ko so se prejšnji teden povečale obrestne mere in nadaljevalo padanje vrednosti delnic na borzah.

Tesni Trumpovi svetovalci niso prepričani, ali bo ameriški predsednik “krenil proti” Powellu, upajo pa, da se bo predsednik med božično novoletnimi prazniki malce omehčal.

Posamezni Trumpovi svetovalci so Trumpa prav tako opozorili, da bi bila zamenjava Powella katastrofalna poteza.

Trump se je v zadnjih dneh večkrat zasebno pogovarjal o odpustitvi Powella, poroča Bloomberg, ki se sklicuje na dva neimenovana vira.

Tiskovna predstavnica Bele hiše kot tudi tiskovna predstavnica ameriške centralne banke Michelle Smith nista želeli komentirati omenjene informacije.

Powell je prišel na mesto predsednika centralne banke tako, da ga je Trump imenoval, ameriški senat pa potrdil. Bloomberg poroča, da ni vse povsem jasno glede možnosti zamenjave Powella, je pa jasno, da bi takšno odločitev moral potrditi senat.

Od novembra, ko so potekale kongresne volitve, so s položaja odšli ali pa odhajajo sekretar za pravosodje Jeff Sessions, šef kabineta Bele hiše John Kelly, sekretar za državno upravo Ryan Zinke, kot tudi sekretar za obrambo James Mattis.

COMMENTS

Wordpress (0)