VW potrdil, da se bo brend potniških avtomobilov, prvi po prodaji v Evropi in Kitajski, v prihodnje osredotočil na proizvodnjo električnih avtomobilov. – TOPNEWS.si

VW potrdil, da se bo brend potniških avtomobilov, prvi po prodaji v Evropi in Kitajski, v prihodnje osredotočil na proizvodnjo električnih avtomobilov.

VW potrdil, da se bo brend potniških avtomobilov, prvi po prodaji v Evropi in Kitajski, v prihodnje osredotočil na proizvodnjo električnih avtomobilov.

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen bo v letu 2026 proizvedel zadnjo generacijo vozil, ki uporablja tehnologijo motorjev s notranjim izgorevanjem, je sporočil je poslovni direktor Volkswagna Michael Jost.

Michael Jost, poslovni direktor VW

Po škandalu s prirejenimi podatki o emisijah škodljivih izpušnih plinov dizelskih vozil iz leta 2015 se je Volkswagen odločil za strateški premik k vozilom na baterije.

Omenjeni škandal jih je stal denarnih kazni, katerih skupni znesek presega 27 milijard evrov.

“Leta 2026 bomo zagnali proizvodnjo zadnjega avtomobila na platformi motorja z notranjim izgorevanjem“, je izjavil Michael Jost prejšnji torek na konferenci o visoko avtomatiziranih avtomobilih, v organizaciji Handelsblatta na Volkswagnovem sedežu v Wolfsburgu.

Tiskovni predstavnik VW je potrdil, da Jostova opomba pomeni, da se bo ta brend potniških avtomobilov, prvi po prodaji u Evropi in Kitajski, v prihodnje osredotočil na proizvodnjo električnih avtomobilov.

VW bo nadaljeval s prilagoditvijo bencinskih in dizelskih avtomobilov zaradi usklajevanja z ekološkimi standardi v času njihove življenjske dobe, vendar se je sedaj tudi obvezal k radikalnim potezam, da bi zaustavili globalno segrevanje, je dejal Jost.

Da bi prispeval k uresničevanju ciljev, začrtanih s Pariškim sporazumom o podnebnih spremembah, je Volkswagen zamenjal referenčne vrednosti v razvoju avtomobilov z radikalnim znižanjem dopustne ravni onesnaženja z ogljičnim dioksidom, je poudaril Jost.

COMMENTS

Wordpress (0)