Predsednik Združenja nemških delodajalcev Ingo Kramer: Nemški delodajalci so zadovoljni z delom beguncev – TOPNEWS.si

Predsednik Združenja nemških delodajalcev Ingo Kramer: Nemški delodajalci so zadovoljni z delom beguncev

Predsednik Združenja nemških delodajalcev Ingo Kramer: Nemški delodajalci so zadovoljni z delom beguncev

Integracija beguncev, ki so v zadnjih letih prišli v Nemčijo, postaja hitrejša in uspešnejša od pričakovanj, je dejal predsednik Združenja nemških delodajalcev (BDA – Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände e.V.) Ingo Kramer, poročajo nemški mediji.

“Angela Merkel je imela prav, ko je pred tremi leti dejala:” Uspeli bomo.” V Nemčijo je prišlo več kot milijon ljudi, zlasti po letu 2015, od tega jih je trenutno več kot 400.000 zaposlenih ali pa so v procesu poklicnega usposabljanja, je dejal Kramer za dnevnik Augsburger Zeitung.

Mladi begunci se dobro integrirajo

Predsednik nemškega združenja delodajalcev (BDA), krovne organizacije nemških organizacij delodajalcev, meni, da se mladi begunci še posebej dobro integrirajo, še posebej pri učenju nemščine. “Večina mladih migrantov po enem letu govori nemško že tako dobro, da se lahko udeležijo poklicnega šolanja”, je dejal Kramer.

Priseljenci so podpora nemškemu gospodarstvu

Kramer je pozval družbo k spremembi osnovnega odnosa do pojma migracije. “Mnogi priseljenci so postali podpora nemškemu gospodarstvu. Ne smemo se bati priseljevanja, ljudi, ki prihajajo v Nemčijo moramo videti kot obogatitev naše družbe,” je dejal Kramer.

Predsednik Zveze nemških delodajalcev je še pojasnil, da je bilo nemško gospodarstvo odvisno od uvoza dela.

“Nemčija mora biti do migracije drugačna kot v preteklosti. Moramo sprejeti delavce iz tujine, ker sicer obstaja nevarnost, da bo naše gospodarstvo občutno oslabilo in padlo v krizo, kot je bila tista v devetdesetih letih, “je povedal Kramer. Izrazil je tudi upanje, da bo kmalu začel veljati novi zakon o priseljevanju kvalificirane delovne sile, o katerem so se dogovorile stranke vladajoče demokrščanske in socialdemokratske stranke Demokratsko-socialdemokratske koalicije.

COMMENTS

Wordpress (0)